Seven* -> RE: Izključno dojenje do 6 mesecev? (29.4.2006 11:28:49)
|
Jaz sem naceloma za uvajanje goste hrane pri 6 mesecih, vendar!! Vsi otroci niso po istem kopitu, vseh otrok ne mores stlaciti v neke tabele. Sama sem se drzala predvsem naslednjih znakov: 1. Otrok kaze veliko zanimanje za hrano 2. Otrok ze skoraj samostojno sedi, oziroma lepo sedi s pomocjo podpore 3. Ima ze kaksen zob 4. Ze zna sam lepo pogoltniti hrano.. Je pa potrebno biti zelo pazljiv. In definitivno dobro oceniti, ce je uvajanje pred 6 mesecm res potrebno. Jaz sem zacela pri Emi pri 6. mesecih in ugotavljam, da je sele pri 8. mesecih postala dovolj zrela za gosto hrano. Je pa dosti vecja od Jakoba, lepo rejena, tako da ji pozno uvajanje sploh ni skodovalo.. Lahko recem, da je bila do 8 meseca skoraj izkljucno dojena. Tiste finte, ko ljudje pravijo da po gosti hrani otrok lepse spi, pa so larifari. Pri Jakobu sem zacela dodajat kmalu po 4. mesecu, pa je kvecjemu slabse spal, ne boljse.. Eni izkljucno dojeni otroci cist lepo spijo celo noc 6 mesecev, ce je treba.. Ce pa ze dodajate, pa vseeno pocakajte z glutenom do 8 meseca, z skutami do 8 meseca in s kravjim mlekom do 12 meseca. Pa tudi ostale alergene stvari izkljucite. Za dobro vasih otrok..
|
|
|
|