stan. ali potrošniški kredit (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Meggi -> stan. ali potrošniški kredit (28.4.2006 17:06:25)

Imamo izziv ki nas čaka, da si uredimo stanovanje- ni na naju pisano-dediščina ter nakup drugega avta rabljenejga. Kako lahko dobiva kredit.

Mi lakžhko katera poenostavljeno razloži kam se naj obrnem z čimmanj letanja?

PIAF -> RE: stan. ali potrošniški kredit (28.4.2006 20:12:06)

Stanovanjski kredit je vedno bolj ugoden od potrošniškega. Dandanes pa banke dobesedno tekmujejo, katera bo imela najugodnejšo obrestno mero, paziti pa moraš na t.i. cake, ki so v teh ponudbah. Kot prvo je ta, da moraš biti komitent banke, če hočeš imeti nizko obrestno mero, zato se najprej pozanimaj pri tisti banki, kjer si komitent, nato pa še izračune na drugih bankah. Večina bank pa že ima na intenetni strani informativne izračune, kjer lahko narediš primerjave. Nekaj truda bo vseeno treba vložiti, da izbereš ugoden kredit, ki ga boš plačevala nekaj let (odvisno koliko potrebuješ).
Ko sem jaz jemala kredit pred tremi leti, je bilo vse drugače, bolj strogo, manj ponudb, sploh vezanih na evro. Morala sem dobesedno na razgovor, da sem si sploh lahko vzela kredit na banki, kjer nisem komitent. Če potrebuješ višji znesek, bodo zahtevali poroke ali hipoteko. Mislim, da je nad 5 mio. pogoj hipoteka (pač odvisno od banke). Jaz sem na Hypo banki dobila kredit nad 5 mio brez hipoteke.
Če pa ne potrebuješ veliko denarja, pa lahko vzameš tudi kredit takoj na Novi KBM, ki je zelo ugoden, pa še stroškov zavarovanja ni, ko so pri drugih povsod. Na primer za znesek 2,5 mio plačuješ 50.000 sit mesečno anuiteto na 5 let.
Sama pa moraš vse pretuhtat, saj je vse odvisno od zneska in dobe odplačevanja.
Pa veliko užitkov v novem stanovanju in avtu!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]