sarazan -> RE: Obroč za kopanje (28.4.2006 21:25:00)
|
Moj otrok je še premajhen za "plavanje", ampak sem se vseeno že zanimala za te obroče in rokavčke, pa blazine,... Izvedela sem sledeče: Fredov obroč je edini obroč, ki spodbuja otroka v pravilno lego telesa in gibanja v vodi. Npr. obroč, ki je na sliki od pravljice, ne spodbuja pravilne motorike otroka, saj je otrok v vodi v pokončnem položaju in v vodi "hodi", ne dela gibov žabice, ampak psa. Sicer pa naj ne bi bil nevaren za prevračanje otroka v vodo. Obroč, ki ga ima otrok samo okoli prsnega koša, spet drži telo v nepravilni legi, pa še nevarno je, da se otrok prevrne ali potopi. Rokavčki držijo roke in posredno telo nad vodo. Otrokovo telo zopet ni v primerni legi. V uporabi naj bi bili šele, ko ima otrok že več let. Seveda vse to pride v poštev, če želite, da se otrok navadi v vodi na plavalni položaj in ga spodbujate k temu, da bo kmalu splaval (še pred šolo). Če pa želite, da se samo namaka, pa je potrebno zagotoviti le varnost. Za to pa mislim, da je obroč s slike dovolj. Ne pozabite pa, da otroka nikoli ne izpustite iz vidnega polja, saj nesreča nikoli ne počiva.
|
|
|
|