Obroč za kopanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Obroč za kopanje (28.4.2006 10:40:00)

zanima me katere imate, tiste ki nimate fredovih in kje so kupljeni/cena?Na kaj je treba bit pozorn??Kdaj lahko začne otrok nosit rokavčke?Vem, da tako hitro še ne, ampak, radovednost je lepa čednost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Namreč poleti gremoza 3 tedne v Rogaško in bomo nekaj rabli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Nik bo takrat star 1leto in mesca[sm=hudicek.gif]




PBJ -> RE: Obroč za kopanje (28.4.2006 13:21:17)

Moj je šel na Fontano po fredov obroč (ob tistem času, ko imajo vadbo za dojenčke). Stal je 5.700 sit. V prihodnjih dneh ga bomo šele preizkusili.

Mislim, da rokavčki pridejo v poštev nekaj pred 2. letom, ali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] - naj me katera popravi...




doroteja23 -> RE: Obroč za kopanje (28.4.2006 16:16:28)

Mene pa zanima če je ta obroč primeren za na morje? Imam občutek da bi se obrno ob valovih!




pravljica -> RE: Obroč za kopanje (28.4.2006 18:04:13)

ne, doroteja, s fredom se sigurno ne more obrnit na valovih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
nina nana - mi smo imeli pri taveliki "navadni" dvojni obroč (tak model kot na sliki)...v njem se tudi ni
nikoli obrnila okoli (niti na valovih)

[image]http://www.schwimm-in-gevelsberg.de/Bilddaten/Fotos/BabyimRing.jpg[/image]




tascha -> RE: Obroč za kopanje (28.4.2006 19:03:45)

Tudi mi smo kupili tkaega, kot ga ima pravljica na sliki. Enakega smo imeli pri tavelikem, pa ga valovi niso nikoli obrnili.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Res pa, da mo šli v vodo, takrat, ko so bili kakšni veliki valovi, ker tud jest ne maram slane vode, d mi pljuska v obraz.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Mi smo  ga pa zadnjič kupli v Moravskih toplicah v oni trgovini v hotelu, stal pa je se mi zdi 1500 SIT.




sarazan -> RE: Obroč za kopanje (28.4.2006 21:25:00)

Moj otrok je še premajhen za "plavanje", ampak sem se vseeno že zanimala za te obroče in rokavčke, pa blazine,...

Izvedela sem sledeče: Fredov obroč je edini obroč, ki spodbuja otroka v pravilno lego telesa in gibanja v vodi.
Npr. obroč, ki je na sliki od pravljice, ne spodbuja pravilne motorike otroka, saj je otrok v vodi v pokončnem položaju in v vodi "hodi", ne dela gibov žabice, ampak psa. Sicer pa naj ne bi bil nevaren za prevračanje otroka v vodo.
Obroč, ki ga ima otrok samo okoli prsnega koša, spet drži telo v nepravilni legi, pa še nevarno je, da se otrok prevrne ali potopi.
Rokavčki držijo roke in posredno telo nad vodo. Otrokovo telo zopet ni v primerni legi. V uporabi naj bi bili šele, ko ima otrok že več let.

Seveda vse to pride v poštev, če želite, da se otrok navadi v vodi na plavalni položaj in ga spodbujate k temu, da bo kmalu splaval (še pred šolo). Če pa želite, da se samo namaka, pa je potrebno zagotoviti le varnost. Za to pa mislim, da je obroč s slike dovolj.

Ne pozabite pa, da otroka nikoli ne izpustite iz vidnega polja, saj nesreča nikoli ne počiva.




Stran: [1]