katis -> RE: ena skupna ali dve ločeni sobici (29.4.2006 7:40:34)
|
Če razlika v letih med otrokoma ni prevelika (ni več kot kake 3-4 leta) potem vsekakor lahko imata skupno sobo, le da boš čimprej morala ločiti 'delovne kotičke' - torej v sobo vsekakor 2 postelji in 2 mizi, sicer bo jok in kreganje in oba bosta hotela ob istem času za isto mizo na istem stolu sedet! Če ima vsak 'svoj rajon' četudi v isti sobi, potem to odpade. Če pa razlika v starosti ni prevelika pa se otroka na ta način tudi bolj povežeta. Pri večji razliki pa vsekakor priporočam lastni sobici za vsakega malčka. V tem primeru sta namreč že na tako različnih razvojnih stopnjah, da se bosta ves čas nekaj prepirala, sploh večji bo hotel dokazati svoj primat, svojo prevlado... Jaz sem 7 let starejša od moje sestre in sem dobila svojo sobo že takoj ob selitvi. Prehodna soba (do moje) pa je bila neke vrste igralnica-likalnica. Po rojstvu sestre, so starši tja postavili njeno posteljo in glej ga zlomka, ves čas je lezla k meni. Ker pa sem bila jaz že 'velika punca' in sem hodila v šolo mi je šlo grozno na živce, kadarkoli mi je kaj ušpičila. Pa še vedno sem poslušala tisto znano: daj no, ti si že velika, ti razumeš, bodi pametna, ti popusti, ona je še mala... in je mala še sedaj, ko ima že 22 let! Še vedno moram biti jaz tista, ki je odgovorna, ona pa... no ja, to ni na tej temi. No še nekaj - čeprav nama je bilo velikokrat všeč, če sva bili skupaj, je bilo izjemno pomebno, da sva imeli vsaka svojo sobo, svoj teritorij, ki sva ga branili z zobmi, če je bilo treba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . In čeprav je bilo večkrat prav OK, da sva imeli vrata direktno med najinima sobama in sva se morda tako včasih počutili še bolj povezani, je nastal problem, kadar sva se skregali. Sva šli npr. vsaka v svojo sobo ampak, da sem potem jaz lahko šla npr. v dnevno ali kam drugam, sem morala preko njene sobe. In zato se je ona velikokrat počutila, da sploh nima svoje sobe! Torej, če bosta dve sobi, imata sicer lahko neko povezavo (npr drsna vrata), toda vsaka naj ima svoj izhod iz sobe, ne pa preko druge sobice (če je le možno seveda) Veliko sreče!
|
|
|
|