RE: Kdaj so vaši malčki samostojno sedeli? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tina104 -> RE: Kdaj so vaši malčki samostojno sedeli? (5.5.2006 9:24:51)

Skrbniata - kolikor je nam fizioterapevtka vsetovala, je rekla, da ga nič ni treba kaj dosti posedat. Bolje ga je dat na tla, da dela, kar sam zmore, predvsem naj dosti leži na trebuhu in naj mu najprej spodbujamo kotaljenje, pa še pred tem dajanje nogic v usta, ker vse to vodi h kasnejšemu sedenju in plazenju. Tako da po mojem nič ni narobe, če ste ga pozno začeli posedat. Mi smo ga vedno dajali v sedeč položaj v naročju, da bi ga zalagala s čim, ga nisem nikoli. Sedet je začel sam pozno - pri 8 mesecih, kak teden kasneje se je tudi sam začel vsedat. Še zdaj se ne vsede vsakič sam, ampak pogosto pa.




nejcko -> RE: Kdaj so vaši malčki samostojno sedeli? (5.5.2006 9:37:26)

Aja, tisti prvi podatek velja za hčerko.

Sin je bil še poznejši - pri 7 mesecih in pol je šele samostojno sedel ... je pa potem že z 10 meseci shodil.  Ne sekiraj se, eni prej drugi kasneje.




MajaPRO -> RE: Kdaj so vaši malčki samostojno sedeli? (5.5.2006 11:08:01)

Pri 6 mesecih ob opori, samostojno pri 8 mesecih (če ga zanese, se zna uloviti na dlani).




Anonimen -> RE: Kdaj so vaši malčki samostojno sedeli? (5.5.2006 16:10:58)

Moj je skoz bil v ležalniku pa še ni star 6 mesecev in že sedi. Sicer še ne zelo stabilno ampak nekaj časa že, potem se pa prevrne.

Mislim, da je bolj odvisno od tega koliko otrok telovadi in kako otroka nosimo in kako ima razvite mišice, kot pa od tega kje leži. Naš je skozi kravica, pa sklece dela pa trebušnjake.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]