nejcko -> RE: Niso potrdili niti enega delovnega zvezka (27.4.2006 20:36:29)
|
Ja, tudi pri nas na šoli se je govorilo o tem, da DZ ne bodo več obvezni. Je pa baje ta gonja naperjena predvsem proti založbi Rocus, saj mi je ena kolegica že lani septembra omenila, da bodo Rocusove DZ ukinili. Pri nas imamo prav Rocusove DZ in moram priznati, da meni osebno niso všeč - vsebujejo mogoče 5 tipov različnih nalog, tako da se včasih že učenci dolgočasijo ob reševanju. Saj po eni strani so v redu, samo se mi zdi, da se pri nas nekako ne obnesejo. Učenci se po moje ne učijo iz njih, zvezkov pa tako ali tako večina nima, ker se jim ne da pisati. Kolikor lahko vidim rezultate učencev danes in nekoč, lahko mirne vesti rečem, da smo se mi nekoč veliko več naučili in od pouka odnesli precej več kot današnji otroci kljub vsem super truper del. zvezkom, prosojnicam, uč. listom in ne vem še čem. Ve to je, po moje, samo podpiranje njihove lenobe (govorim izključno za tretjo triado, s katero imam izkušnje). Tabla - zvezek - učbenik; naj se sliši še tako zastarelo., ampak rezultati so bili boljši.
|
|
|
|