Težave v službi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

PIAF -> Težave v službi (27.4.2006 13:17:36)

Moj problem bom poskusila čimbolj skrajšat. Sem zaposlena mamica 1,5 leto starega otroka, ki hodi v jasli. Jasli so pri nas do štirih. Moj delovni čas je do pol štirih, ampak če grem na avtobus in po otroka, moram četrt na štiri iz službe. To se zgodi 2-3x na mesec, ko moj mož dalje dela, sicer on hodi po otroka. Zadnjić sem šla domov prej, ker sem šla po otroka in drugi dan me šefica kliče v pisarno, da je delovni čas do pol štirih in naj se tega držim (četudi sem od sedmih že v službi, kar se mi sploh ne šteje) in naj si uredim za otroka tako, da bo vpisan v vrtec blizu službe in do pol petih....Ker sem imela občutljiv dan (PMS), sem planila v jok, ker ko se gre za otroka, me vsaka stvar še bolj prizadene, čeprav sem že po naravi bolj plaha. V tistem joku je še ona dobila večjo moč nad mano in me nadirala, jaz sem bila čisto nemočna. Ko se sedaj tega spomnim, mi je kar slabo, da sem lahko bila tiho. Namreč če se že držimo delovnega časa, moja sodelavka hodi vsak dan domov pred pol četrto, ena druga pa hodi v službo ob pol devetih.....Saj veste, ko si v takem občutljivem stanju, pač ne moreš nič izustit.
Druga stvar je v tem, da sem nezadovoljna na tem delovnem mestu (sem na novem po porodniški), ker sem prepuščena čisto sama sebi in nihče mi prav nič ne razloži, da bi me v delo uvedel itd. No, to sem ji tudi povedala, saj me je vprašala, d avidi, da sem nesrečna in naj ji povem kaj je narobe. Moja tesna sodelavka pa ima pri njej velike pluse, ful stavi na njo in to samo zato, ker dela popoldneve in še doma in ji hodi v pisarno jamrat koliko ima dela in tožit druge (tudi posredno je že na mene kaj letelo) in zjo na na taki fini politični način obrnit, da jo vsak mesec stimulira. Jaz pa delam ko norec, razdajam se za službo, vseh 8 ur, ko sem tam, dema, ona pa klepeta (in še mene moti), hodi na cigaret in 3x na dan je. S to ožjo sodelavko pa sva se na začetku zelo zbližali in je sicer zelo dobra po srcu in ti pomaga itd...., ampak jaz ne morem več tega gledat. Kaj bi ve naredile? Če grem k šefici to vse govorit, bom izpadla neka tožljivka, nisem niti taki tip, da bi hodila noter jamrat. Pa še v bistvu mi je kolegica. Mene pa sploh šefica ne stimulira, ko dobro ve, kako zahtevno delo je to. Bojim se, da me bo zamrzila in bo nesramna do mene, če ji kaj rečem, ker to zna zelo dobro - se ti maščevat! Sodelavka ima sredjo šolo, jaz visoko, skozi pa poslušam, kako posredno govori, da dela delo, ki je za visoko šolo in ne bo več tega delala itd., ker bi morala meni predat, jaz pa se še nisem toliko uvedla v drugih zadevah, da bi še to prevzela, ker potem lahko cele dneve v službi sedim. Ne vem, kaj naj naredim, kako se naj obnašam, kaj naj komu rečem?
Čisto sem izgubljena, rada bi stvari rešila, a ne vem, na kakšen način, ker me razjeda in jezi. Priznam pa, da sem tudi v finančni krizi in mi vsak tolar prav pride, zato se tako trudim za stimulacijo, ki jo dobim vsake tri, štiri mesece.

Kako je pri vas v službi? Kako rešujete take zadeve? Odločno poveste kaj mislite ne glede na posledice? Najraje bi šla v pisarno, ji vse povedala, kaj mi leži na duši in se sprijaznila, da stimulacije ne bom več dobila. Lahko se obrišem potem pod nosom še za kakšno napredovanje, ki mi je bilo obljubljeno....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

aljuška -> RE: Težave v službi (27.4.2006 13:54:53)

Oj!
Tam kjer je kolektiv samih bab, zan bit res[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], to vem sama, ker  sem tudi sama v kolektivu ( sicer majhnem ) samih bab + direktor in si ne bi mogle bit bolj različne!In vedno se najde kdo, ki je bolj ''priljubljen'' pri šefih,tudi pri nas je tako!! In ker sem tudi jaz na splopšno bolj občutljive narave, sem tudi jaz že imela solze na delu ( ma ne pred strankami, hvalabogu in niti ne pred direktorjem, čeprav je malo manjkalo!!)Babe hudičeve!Če se da pogovorit ,se dejte mao pogovorit o zadevi, tako, mirno, na''lepe oči'', če imate koliko tolikor kolegialne odnose..Če ti je res hudo, išči drugo službo..Ni ga hujšega, kot biti nezadovoljen na delu in povrhu še same ''sitne'' kolegice in šefice okoli..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Jaz imam urnik do 17h, moram eno uro prej od doma ( ker imam 15 km poti + parking problem ) in eno uro kasneje se vrnem ( poleti pa je en sam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]na cesti!!), otroka niti v vrtec ne morem iskat ( si izborim, da ga grem občasno, vsaj to, lahko iskat jaz, drugače hodi moj ) in komajda se kej vidimo ( pozimi itak grem v temi in  pridem v temo ).delam, sobot, nedelje, praznike..durh marš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], poleti non-stop...Ampak, kaj hočemo,dokler je služba..
Daj,koražno,poskusi se pogovorit na sammem in s kolegico in s šefico..In povej iskreno, da sama stvari še ne obvladaš, da naj ti kaj pomaga..
Korajžno,

Lp
Alja

Anonimen -> RE: Težave v službi (27.4.2006 14:15:12)

Po mojem izgubit kaj dosti itak ne maorešp, mogoče pa lahko pridobiš. Poskusi. Če si ti pa zdi situacioja brezizhodna, pa poskusi začeti iskati novo službo.
Kako je pri nas? Pri nas smo vsi tiho in delamo, pa če 200 na uro, pa 200 na uro. Kaj kdo hodi šefici govorit, pa sploh ne vemo, ker se niti toliko ne pogovarjamo, ker delamo oziroma četudi je kdaj kaj pavze vmes, smo tiho. Smo lepo natrenirani, a ne? Saj v bistvu je kar v redu, dokler te pustijo pri miru. Manj veš, bolje  je.

Anonimen -> RE: Težave v službi (27.4.2006 15:20:22)

Po eni strani te razumem, kako ti je, ker tudi sama ne lezem v rit, pa včasih še kaj preveč naglas povem in me posledično šefinja tudi ne obrajta preveč. Pri nas je pa še ogromno politike vmes in napredujejo samo tisti, ki so prave barve - jaz v stranko nisem hotela vstopiti, ker sem pač človek načel, kar kot strankarski pripadnik ne moreš biti, saj vidiš lepo le tisto, kar se zdi stranki lepo ipd. Vedno bolj me to moti in razmišljam o zamenjavi službe - mogoče bom imela prej še enega otroka, ker je služba za nedoločen čas in jo je boljše kasneje menjati in prej poskrbeti za te stvari.
Tebi svetujem, da če je stanje nevzdržno, to tudi poveš - sploh, če hodijo ene res v službo, kakor se jim zdi, ti pa tu in tam ne bi smela po otroka. Toda da bi te posebej cenili, ker hodiš točno ob uri domov, nekateri pa delajo cele popoldneve - v to pa dvomim - še tistih ne, ki delamo cele dneve. Pa brez zamere!!

Anonimen -> RE: Težave v službi (28.4.2006 15:53:34)

Če si nezadovoljna, začni lepo po tiho in počasi iskat novo službo.

Jst sem bla tud na temu. Zdaj že bivša šefica je bila zmaj zanjo smo bili vse samo ljudje ne. No vsaj jst. In je prišlo obdobje ko sem vstajala ob 5:00 da sem do 6:00 jokala pol pa se počasi odpravla v službo za ob 8:00. Pa sem mela do službe cca 2 postaji s trolo. Bla sem živčna razvalina dobesedno, ostajala sem po službi do poznih ur (družine nimam), delala vse ion še več - nič ni blo dobro.

Pol pa mi je ena od prijateljic rekla, da če v službo ne hodiš z veseljem je boljš počas začet iskat drugo. Po praznikih začnem drugje.

Zdaj pa sodelovka joče pred šihtom, pa tablete za živce je prek k gre delat. In išče novo službo. Pa sodelavc tudi.

Pčasi, brez panike in predvsem previdno se začni ozirat tudi kam drugam. Če ti je pa všeč v tej službi, pa me ignoriraj. Jst nimam izkušenj s kakimi podmuklimi igricami. Pač ni v mojem karakterju.

Mi je pa žal, da pride do takih razmer.

Anonimen -> RE: Težave v službi (29.4.2006 7:55:55)

Te povsem razumem...sama sicer še nimam otrok ampak vem kako je, če delaš v kolektivu, kjer so sama podje****bavanja.

Pri nas je še problem, ker direktor ščiti nekatere 'svoje' ljudi in oni nikdar ne sorijo napake, za vse si ti kriv, četudi si stokrat razložil, kako mora nekaj naredit..itd Ampak, službo imam tu za določen čas (še to sem dobila šele takrat, ko sem pokazala, da bi šla rada stran) - takrat so mi povečali plačo in dali pogodbo za nedoločen čas.

V ožjem timu sicer nismo same ženske, a kar je prišla ena nova, mi gre vse skupaj še bolj na živce. Namreč ne prenašam nekega ven metanja pred šefom, v resnici ji pa dol visi za vse - če se ji nekaj ne da, bo enostavno kar 'pozabila'. Da mora zadeve poznati tudi po pravni poti, ji je vseeno... naj to spremlja kdo drug, to nje ne briga...

In zakaj si še nisem našla nove službe, čeprav o tem razmišljam vsak dan? ZAto, ker še nisem diplomirala. Že nekaj let imam vse izpite, a ne najdem volje za diplomo. Sedaj so me dovolj v službi razkurili, da bi morda res končno zagrizla še v to. In še preden se kaj preveč na faksu spremeni. Hkrati pa razmišljam še o nečem - ker imam zaposlitev za stalno, malo prepričujem fanta, da bi se odločila imeti otroka, čeprav ima on še vedno le zaposlitev za določen čas. Za ženske je namreč težje, in drugo službo lažje dobiš, če že imaš otroke in delodajalec ve, da mu ne greš takoj na porodniško. Bolniške zaradi otrok laje prenese.

Torej, moram diplomirat in zanosit...potem pa sledi menjava službe!

karmy -> RE: Težave v službi (29.4.2006 8:58:40)

to je nasplošno v življenju..daš več žensk skupaj, pa se bodo pogrupale v svoje skupinice in seveda pri temu se obrnile proti tisti, ki je nova ali pa ker pač ne "spada v njihovo elitno skupino" ... in bodo postale prasice...

če pa daš tipe na en kup bodo pa ratali najboljši kolegi... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] mam rajš tipe na delovnem mestu, kot babe, saj so velikooooooooooo manj zakomplicirani... [sm=smiley29.gif]

jaz bi osebno iskala drugo službo, vendar ne bi nobenmu povedala... jaz ne bi zdržala v takem kolektivu... dobra si da si toliko časa zdržala...

Stran: [1]