Kaj je bolje nega za otroka ali bolniška zame? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

ma19teja -> Kaj je bolje nega za otroka ali bolniška zame? (26.4.2006 11:01:48)

Sem po porodniški, trenutno na dopustu in sem čist ven padla kako se kaj obračunava.

Zanima me namreč, kako se obračunava (%) nega za otroka in kako bolniška zame.Nego itak še nisem nikoli koristila, bolniško pa so pri nas prej obračunavali tako - prve tri dni 80%, pol pa 85%. A je zdaj kaj drugače kar se zakonov tiče?

Ker sva oba s sinekom zbolela, se mi škoda zdi dajat dopust, tako da prosim če mi svetujete kaj je bolje, nega zanj ali bolniška zame?
"Bolezensko stanje" pa upam, da ne bo trajalo dalj od enega tedna oz. 7 delovnih dni.

Hvala in lep dan,

Mateja

kimba -> RE: Kaj je bolje nega za otroka ali bolniška zame? (26.4.2006 11:11:58)

pri nas je bolniška najprej 90 % za naprej ne vem, ker še nisem bila tako dolgo na bolniški, za nego pa 80 %. Tako da ti jaz svetujem, da vzameš bolniško zase, vsaj jaz jo v takem primeru, ko smo vsi bolani.

Mišek06 -> RE: Kaj je bolje nega za otroka ali bolniška zame? (26.4.2006 11:32:09)

Odvisno od podjetja. Pri nas v službi je drugače kot pri punci v službi.

Erdbeere -> RE: Kaj je bolje nega za otroka ali bolniška zame? (26.4.2006 11:55:13)

Hm ne vem a je po zakonu ampak bolniška je za odrasle oz. mamice 90%, če si pa na negi je pa 80%, in tudi zavod povrne če si za otroka 80% podjetju.

ma19teja -> RE: Kaj je bolje nega za otroka ali bolniška zame? (26.4.2006 21:41:00)

O, hvala punce. Nisem mislila, da je lahko razlika med podjetji. Ampak je očitno, da je bolje plačana bolniška zame... zanimivo. OK bom pa pač zase vzela.

Lepe praznike vsem, pa mal več zdravja kot ga imamo trenutno pri nas [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Mateja

Stran: [1]