žepnina (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja

Sporočilo

hariba -> žepnina (26.4.2006 8:28:06)

Zanima me ali dajete svojim otrokom žepnino, od katerega leta dalje, v kakšni višini in, če jim dovolite prosto razpolagati z denarjem. Mi imamo namreč problem najstarejši sin bo letos star 11 let. Pojavlja pa se problem, da vso žepnino in pa denar, ki ga ob kakšni posebni priložnosti prejme od sorodnikov takoj zapravi oziroma ga vsaj hoče, če jaz ne preprečim.  In to za velike neumnosti. Trenutno so v modi nalepke nogometašev. Veliko sem se že pogovarjala z njim o varčevanju in ravnanju z denarjem a se ga nekako ne prime. Mlajši bo star 8 let in zna mnogo bolj smotrno razpolagati z žepnino. Kakšne so vaše izkušnje in mnenje v vezi s to temo?

MarijaPo -> RE: žepnina (26.4.2006 8:57:31)

Sama se nimam otrok, tako da ne vem kako bom s tem ravnala, lahko ti pa povem, da sva bili s sestro enaki, kot tvoja sincka, sestra je takoj porabila denar za neumnosti, sama pa sem bila zelo ohrna in si je potem vedno pri meni sposojala.
Kako jih naucit, da znajo ravnat z denarjem, je najbrz cela znanost, lepo je da se trudis mu dopovedat, da ni vse iz rok v usta in enkrat bo tudi to dojel. :)

Veliko srece vam zelim.

darjatimci -> RE: žepnina (26.4.2006 9:53:06)

Moja večja dva žal ne znata z denarjem, tudi jaz kot  otrok nisem znala, kot pravijo lahko pridobljeno je tudi zgubljeno.Se pa trudim in naši 12letnici tudi ne dovolim, da vsevprek zapravlja, kar dobi večje vsote od 1000SIT ji shranim, do 1000SIT pa ji pustim. Jo pa tako srbijo prsti, najraje bi vse zapravila, ampak jo nekako usmerjam, da ne. Žepnina se mi zdi v redu, ampak recimo tam po desetem letu, ko otroka lahko tudi motiviraš, da si lahko s kakšno stvarjo zasluži kakšen tolar.(npr. da doma naredi kakšno določeno delo)

Stran: [1]