Anonimen
|
Sam tok da se mal skiham, nč druzga. No poslušte: Gremo v nedeljo zjutraj jaz, moj buši in možek k tašči in tastu. Tašča je morala zjutraj še za par ur v službo in moj , je vljudno rekel, da lahko prideva prej, da bom jaz pripravila kosilo. Jupiiiiii! Itak nič ne naredim dobro in pri kosilu bodo zopet grimase ! Najprej sem se 20 min motovilila po kuhinji, da sem spravila ves nered v red, pol pa kar nisem upala prijeti za kuhalnico. Pristavila sem krompir, pričela z trebljenejem solate in že sem zaslišala dretje z vhodnih vrat. Prišla je, sem strokovno ugotovila in srce mi je rezbijalo kot za stavo. Tašča pridivja po stopnicah, reče par sočnih o moji trenerki, pričeski, o krompirju, ki se kuha in solati, ki jo trebim, nato pa me povpraša po bolečinah v križu. Malo se mi je zdelo čudno, kaj me to sprašuje in odgovorila sem ji, da bo že. No, pol pa pojdi na teraso in jo pometi, pa pomij, pa tu kjer imamo vrtno pohištvo malo pospravi. Ok sem rekla, itak to delam vsako leto in tudi danes sem imela namen. Pa grem ven, pometam teraso, ona pa ne oknu in javska: Kaj pa iščeš, kaj boš pa zdaj, kaj pa gledaš, kaj si rekla...???? Pod streho imajo tist tepih k zgleda kot travca. No iz tepiha sem odvlekla vrtno pohištvo na teraso in ji rekla naj mi da sesalec, da posesam tepih. Ona pa da ne, da bo posesala že jutri sama, pa da naj vzamem sirkovo metlo in po tavelkem pometem. Sem rekla al ornk nardim al pa nič, ker ona ne jutri ne kdaj drugič ne bo nič sesala, ker se ji ne bo dalo. Sesalca mi ni pustila vzet, zato sem se lotila pometanja. V mes je rekla, da mi bo dala vedro vode, pa da naj tja not pomočim metlo in ta tepih zdrgnem. Sem ji rekla pa kaj, je tako težko vzet sesalec iz omare al kaj???? Ona pa da se ji ne da. No pol sem pometla in ji rekla, za vedro vode, ona pa da naj kar pustim, da bo že jutri ona. Mislim . Nato sem ji rekla naj mi da steleks, da ji pomijem mala okenca, ki jih ima okrog tega prostora za vrtno pohištvo, pa je zopet rekla, da ne, da bo že jutri sama. Pa nič sem si rekla in pričela pospravljat vso svinjarijo, ki jo je imela naloženo na poličkah... Na koncu sem težke klopi in mizo zvlekla na svoje mesto, mizo pogrnila z prtom in nanjo dala vazo z tulipani. Noge so mi močno otekle, zato sem se vsedla na klop, ona pa pridivja ven z steleksom, vedrom vode in sesalcem!!!!! Na tule maš steleks, pa mi pomij okna, tule maš vedro vode in staro cunjo pa obriši les po stenah, pa sesalec, da boš posesala. Najprej sem jo kako minuto nepremično gledala pol sem pa planila v smeh. Ona me čukasto pogleda in vpraša kaj mi je, jaz pa: **** pa znate ni kaj! Vzela sem steleks, krpo in vedro z vodo in ji rekla, da naj sesalec kar nazaj nese. Zagodla je, da jo zajebavam in šla noter, jaz pa sem se lotila pomivanja okenj, ki bdw segajo vse do tal, tako da sem morala zopet umikat klopi. Saj drugače ne bi šla, sam sem bila raje zunaj, kot pa z njo v kuhinji. Pol se je kake pol ure drla na svojega moža, kak kreten je, pa da je butelj, norc, pa ne vem kaj še vse, jaz pa sem veselo drgnila vse kar mi je prišlo pod roke. Pri kosilu se je ponosno obrnila k sinu (mojemu možu) in tastu in ju vprašala, če je lepo počistila teraso. Tast jo je pogledal z belimi očmi, moj mož je vneto prikimal, jaz pa sem rekla, da se je res zelo potrudila . Res ji manjka par kolesc tejle moji tašči! No pa sem se skihala. Sem malo živčna, pa me take stvari ujezijo, drugače pa itak vem, da obstajajo na svetu še veliko hujše stvari in da se za takele bedarije ne splača sekirat. Zdej grem pa malo zašejkat, pa bo. Lep večer!
|