Vijoličarka
|
Uh, Felicita, sem šla prav kljukati, v veselem pričakovanju, če mi je kakšna ušla. Žal, mi ni. Šmrc, šmrc. 37 novel, 9 antologij (kratke zgodbe v knjigi zbirk, ki so jih dopolnjevali tudi drugi avtorji, šlo pa je za skupno temo) in novela 'Remeber When', ki sicer ni del zbirke, vendar v drugem delu pride Eve in postavi stvari na svoje mesto. Zbirko so začeli prevajati že dosti, dosti let nazaj in zadnja je bila šesta, potem pa vsaj 4-5 let nič. Tako da ni dosti upanja. Kindle in originali. V tolažbo lahko povem, da je par njih malo čudnih, pa meni gre Roarke na jetra in tudi ljubezenske scene se, za moj okus, nepotrebno ponavljajoče stopnjujejo. Je pa par dobrih idej notri, sploh za prihodnost. A GRRM še ne misli nehati? Priznam, da meni tale njegov način pripovedovanja, torej da kar naprej skače iz ene osebne zgodbe na drugo, ne potegne, tako da v bistvu berem tako, da preskakujem in berem zgodbe mojih ljubih junakov, potem pa ko teh zmanjka, pa še malo drugod poškilim. Najraje imam Dani, ker ima zmaje. Nekako navijam za Starke, ker imajo volkove, pa všeč mi je Tyrion. Do serije imam mešane občutke. Občasno totalno prepoznavam, kaj je vzeto iz resnične zgodovine, predvsem starega Rima in srednjega veka, nasilje in spolnost sta za moj okus preveč grafična, drugič pa spet dol padem, ko pelje igro karakterjev in krutih življenjskih resnic. Dobra zadeva, čeprav za mene preveč epska, tolkienska. Pravite, da je gospod že v letih? Res bi bilo neprijetno, če ne bi končal serije. Kljub temu, da je producentom nadaljevanke zaupal konec (stavim na združitev Starkovega nezakonskega sina in Dani), pa lahko v resnici serijo zaključi samo on in nihče drug. Kidle je pa za take zadeve zakon.