RE: Kaj berete? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Knjiga, film in glasba

Sporočilo

Tanja55 -> RE: Kaj berete? (20.1.2009 23:05:16)

IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

Knjigo Short History of Nearly Everything sem koncno prebrala in se hkrati zavedla, da jo bom morala se vsaj trikrat, da bom vsaj priblizno zadovoljna s tistim, kar se bom iz nje naucila. Knjiga ima ogromno nagrad in pohval in prav je tako.

Super predlog, hvala, sem zacela brat in blazno uzivam. Berem pa tudi Maryanne Wolf: Proust and the Squid...zgodba o tem kako se clovek uci brati, kako delujejo mozgani ob ucenju. zakaj si zapomnimo besede in kako se mozgani ucijo jezikov. Zanimivo branje za vsakega jezikoslovca...

Shorty_ -> RE: Kaj berete? (26.1.2009 10:34:32)

IZVIRNO SPOROČILO: F*R*U

James Patterson: Mary, Mary

napeta kriminalka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

prišla je naslednja Cross 12 knjiga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Kaj berete? (28.1.2009 12:36:01)

Jaz sem prve Pattersonove knjige kar požirala, mislim te od Alexa Crossa. Ravno zadnjič pa sem brala Mary, Mary in me je nekje na 1/3 knjige začela ful dolgočasit, vse gre na isto foro, tako da takoj veš, da tisti, ki je najbolj verjeten morilec, to ziher ni, ampak je morilec vedno tisti, na katerega sploh ne bi pomislil. In na koncu sploh ni več zanimivo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz zdaj berem od Tonyja Parsonsa Moški in fant, res fajn knjiga, sploh zame v trenutnem položaju. Ena boljših.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.1.2009 10:42:28)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Lianna -> RE: Kaj berete? (30.1.2009 22:11:47)

Trenutno berm Trilogijo od Sienkiewicza:
- Ogniem i mieczem (Z ognjem in mečem)
- Potop (Potop)
- Pan Wołodyjowski (Mali vitez)

Berm v orgnialu. Sem pa prebrala nekaj dni nazaj še Bez Dogmatu (Bez dogme).

NinaNana007 -> RE: Kaj berete? (2.2.2009 17:59:26)

Trenutno berem ZNANOST O VZGOJI, ki govori o otrocih in njihovih čustvih- fajna zadevca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

honey -> RE: Kaj berete? (2.2.2009 19:12:36)

Philip Margolin - 3 knjige (Izgubljeno jezero, Divja pravica in Družbenik) - super krimiči

hrchy -> RE: Kaj berete? (8.2.2009 18:06:16)

KLjub temu, da ponavadi ne berem sunda, sem z zadovoljstvom prebrala Sophie Kinsella: The undomestic goddess. In se mi je zdela zelo prijetna in hecna knjiga - malo odmora od literature, ki jo ponavadi  konzumiram.
Potem sem pa prebrala se Joanne Harris: Five quarters of an orange - mi je bila tudi vsec, malo odmika od klasicnih knjig s prijaznimi znacaji, tukaj pa je mama, ki malone sovrazi svoje otroke in vse ostale, tudi otroci so zlobni, v bistvu pa vsi hrepenijo po ljubezni. Poleg vojne jim nad glavo visi se materina bolezen in odvisnost od drog, posilstva, umori... precej presenetljivo. Priporocam!

F*S*M -> RE: Kaj berete? (9.2.2009 9:58:02)

Jaz sem ravno prebrala knjigo Trije v postelji za katero sem dobila navdih na tem forumu in se vam res lepo zahvaljujem, ker sem jo kar požirala.

Super je

hrchy -> RE: Kaj berete? (9.2.2009 11:35:54)

pa se ena:
Nikos Kazantzakis - Zorba the Greek - spet odlicna. Jezik je zelo lep, se boljsa pa je zgodba, v kateri se mlad angleski pisatelj odpravi na Kreto, kjer sreca Zorbo - preprostega, grobega, starega Grka. Ta je veliko dozivel, se bolj pa zivel in tudi mladenicu postopoma odpre oci, kako ljubiti, cutiti, ziveti...

Pikapolonica_ -> RE: Kaj berete? (9.2.2009 11:40:57)

Anina poroka, avtorice ne vem na pamet, v glavnem me je razočarala, glede na to, koliko so jo hvalili.

tatam -> RE: Kaj berete? (10.2.2009 10:07:47)

Afrodiziak-med kriminalko in komedijo,ampak meni nekak ne potegne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Pred tem sem prebrala Bila sem princesa-priporočam,fajn knjiga!

higuys -> RE: Kaj berete? (10.2.2009 10:09:53)

sidney sheldon : nebo joče? , mater , da se ne spomnem naslova...o televizijski voditeljici, ki posvoji otroka iz sarajeva in raziskuje smrti neke družine...

ttamariskaa -> RE: Kaj berete? (10.2.2009 10:14:25)

PRAVI ZAME!!!!!!!!! Sem prebrala že ogromno knjig vseh zvrsti a ta je ena najboljših, za smeh, sprostitev. Jo boste v enem dnevu takoj prebrale, ki je ne morete odložit.  Zakon res, priporočam vsem!!!!!

Annie^^ -> RE: Kaj berete? (3.3.2009 18:43:53)

Harry Potter in pa sedaj, ko je prišla ven Twilight (Somrak).

hrchy -> RE: Kaj berete? (8.3.2009 10:51:33)

Han Suyin: A many-splendoured thing

vse lepo in prav ampak skozi to knjigo sem se pa res matrala en mesec. Zenska sicer lepo pise, ampak ker sem jo brala v anglescini in je jezik kar zahteven, pa se dogaja se ne kaj prevec... upam, da bo naslednja knjiga boljsa.

hrchy -> RE: Kaj berete? (18.3.2009 19:58:53)

Bukowski: The most beautiful woman in town

Dobra ampak zelo prvinska in groba knjiga - o pijaci, seksu, agresiji itd... klasicen Bukovski pac.

tatam -> RE: Kaj berete? (20.3.2009 8:29:24)

Simmel-Sanjaj nemogoče sanje

Tanja55 -> RE: Kaj berete? (31.3.2009 21:53:55)

Ryszard Kapuscinski: The Other
Vse kar je Kapuscinski napisal je meni itak super, sam tale zadnja knjiga, ki je izsla pred kratkim in torej po njegovi smrti, je pa res super! V bistvu so to njegova razmisljanja o Drugem, tistem, ki ga je Kapuscinski imel priloznost spoznavati na vseh svojih nestetih popotovanjih, ko je delal kot novinar/dopisnik v Afriki, Aziji in Juzni Ameriki. Sijajna razmisljanja o tem, kaj Evropa misli o drugih in kako se pogled na Drugega spreminja v tem globalnem svetu. Ali pa se tudi ne spreminja pa bi pricakovali, da bi se. Vsekakor priporocam.

Anonimen -> RE: Kaj berete? (25.4.2009 22:29:52)

Na dopustu v parih dneh prebrala eno res lahkotno

Zapiski iz trebuščka!

Je pa res taka lahkotna, za smejat,...

felicia -> RE: Kaj berete? (30.4.2009 13:43:45)

ravnokar prebrala prva oseba množine

zdaj se lotevam ledene prevare

TaRe* -> RE: Kaj berete? (8.5.2009 21:57:34)

jaz nisem bralaod lanskega poletja,zdaj pa spet požiram knjige...trenutno berem izpovedi...
Sužnja,
Iraška hči
,Odvzeli so mi prostost,
Poročena pod prisilo,
Živa zažgana...
..Vse te so mi bile všeč,predvsem pa sem se zamislila nad stvarmi,ki se dogajajo tako blizu nas in so popolnoma nesprejemljive za našo kulturo in način življenja,...so pa dejstvo,na žalost.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.5.2009 15:45:32)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Splišni -> RE: Kaj berete? (9.5.2009 16:13:49)

Tok, tok, kdo je tu notri

babylove -> RE: Kaj berete? (22.5.2009 9:35:27)

Borci brez preteklosti.Avtor je Slovenec Robert Markuš, ki je preživel 15 let v francoski tujski legiji.

Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>