CosmoGirl
|
Jst sm knjigo prebrala na predlog kolega. Moram reči, da je ena izmed najboljših knjig, kar sem jih prebrala v svojem življenju. Btw, sem knjižni molj. Prebrala sem tudi ostale tri knjige tega avtorja. Sicer ne vem no. Sama sem mnenja, da so vse štiri zelo dobro napisane, čeprav je stil res isti. Ampak ravno fora je v tem. Vsak avtor ima pač nek stil in tega uporablja v svojih knjigah. Kar pa se tiče tega, če je kaj res ali ne... Sicer je v knjigi pač jasno napisano, da so nekatere stvari izmišljene, nekatere pa so resnica. Mislim, da avtor ni hotel povedati direkt katere so katere ravno zaradi tega, ker pač literatura vsaki osebi dopušča svojo interpretacijo le-te. Ravno v tem je eden izmed njenih čarov. In ravno zaradi tega se mi zdi bedarija, da se je zravn sploh vpletala cerkev. Saj jo avtor pravzaprav ne napada. On je samo sestavil dobro zgodbo, ki se očitno fantastično bere (res je, da se cca. 300-400 strani lahko prebere tudi v enem dnevu, kar morate priznati, da prej ni uspelo še nobeni knjigi; vsaj ne pri toliko različnih ljudeh). Če pa jo je sestavil zato, da zraven zasluži mastne denarce... jah prou... sej glih v tem je fora dela pisateljev. Vsaj pač služi denar s pomočjo nečesa, v čemer so dobri. Pisatelji so pač dobri v pisanju in s pomočjo tega zaslužijo - pač še en poklic na svetu več. Drugače pa... poskušajte brati knjigo brez predhodnih predsodkov in, če je le mogoče, v originalnem angleškem jeziku. Sama sem namreč mnenja, da se v prevodu zelo veliko izgubi na stilu pisatelja (kar je sicer normalno, ker se pač ne da tako dobro prevesti, da bi popolnoma obdržali slog - vzemite za primer samo naslov zadnje prevedene knjige - Ledena prevara?!?! ---> s takim prevodom že preveč pove, je pa res, da tut dobesedni prevod ne bi bil dober predlog, ker bi pač izgubil pravi pomen). Sicer mislim, da je najboljša Angeli in demoni, takoj za njo Digitalna trdnjava, potem DaVincijeva in šele na koncu Ledena prevara (<< ne vem... mogoče zato, ker me pač v slednji tematika ne zanima ). No zej bom pa nehala filozofirat.
|