nejcko -> RE: Odložili za eno leto.... (24.4.2006 23:31:01)
|
Me veseli, da vam je uspelo. Sama sem bila še nedolgo tega zagovornik, naj gre otrok v šolo s svojimi vrstniki, čeprav se mi je vedno zdela ogromozanska razlika med otrokom, rojenim januarja, in otrokom, recimo rojenim novembra. Predvsem pa mi je bila grozna že sama misel na vse postopke, ki se jih mora dati skozi, da preložiš vpis za eno leto. Vse to sem namreč spremljala ob odlogu vpisa v šolo pri svojem nečaku. Meni osebno se je zdel moj nečak povsem zrel za šolo, ampak sedaj vidim, da so njegovi starši ravnali pravilno. Sedaj, ko se sama bližam temu, da bo moj otrok drugo leto "vpoklican" v šolo, me je groza. Enostavno si niti v sanjah ne predstavljam, da bi našega otroka, ki ne more biti niti sekunde na miru, ki ga ne zanimajo nobene ročne in umske dejavnosti in ki ima poleg vsega še precejšnje težave v govoru, drugo leto vpisala v šolo. Marsikdo mi reče, da se otrok v enem letu zelo spremeni, ampak jaz kar nekako ne morem verjeti, da bi se kakšna takšna drstična sprememba zgodila pri sinu, saj vidim velika odstopanja od njegovih vrstnikov. In tako sem že skoraj 100%, da se bomo tudi mi drugo leto potegovali za odlog vpisa (naš pa je itak rojen novembra in bi tako šel v šolo z 5 leti in 10 mes). In konec koncev se mi zdi, da zdajšnji otroci res prezgodaj vstopajo v šolo - saj so še taki mali otročki! Ne vem, zdi se mi, da jim ob prihodnosti, kakršna se nam/jim kaže, res lahko mirne vesti omogočimo vsaj še eno leto brezskrbnosti.
|
|
|
|