Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ne znamo piti po flaški 22.4.2006 20:55:19
|
|
|
|
Dejča
|
Tudi naša ni znala piti po flaški, ker je bila dojena. Je pa na srečo veselo pila iz kozarca (že od kakih 4 M dalje) in tudi po žlički. Je pa seveda cela mokra zaradi tega, tako da imam vedno pri roki plenico ali kaj podobnega, da je ni treba cele preobleči.
|
|
|
|
RE: ne znamo piti po flaški 22.4.2006 21:01:49
|
|
|
|
Marogica
|
Tudi naš ni znal piti po flaški oz. z dudo. In to od rojstva. Smo mu kupili nastavek(za Aventovo stekleničko) namesto dude, potem pa je šlo. Ostajajo že za od 0 mesecev.
|
|
RE: ne znamo piti po flaški 22.4.2006 21:10:27
|
|
|
|
Nej
|
Cmokec hvala enako. Sem že menjala 3 flaške, dva cuclja, pa vedno isto. Jezik tišči ven in liže cucelj namesto, da bi zagrabil. Sem mislila tudi, da mi ni čaj dober, sem menjavala čaje, zdaj že poskušam s soki, ampak nič. Včasih mu uspe, da vredu zagrabi cucelj in potem pije- ampak zelo redko. Sem probala tudi tisti kozarček z nastavkom, pa mu preveč teče in se mu zaleti. Ne vem ti pomagat. Jaz mu zdaj vsaki dan tišim flašo v usto, upam da bo skapiral- počasi -ker smo tudi mi začeli z gosto hrani in mislim, da bo kmalu tekočina po flaški več kot potrebna.
|
|
|
|
RE: ne znamo piti po flaški 22.4.2006 21:16:37
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nej . Sem probala tudi tisti kozarček z nastavkom, pa mu preveč teče in se mu zaleti. Ne vem ti pomagat. . Ne kozarček, steklenička mora biti in nastavek za 0-3 mesece, tam so luknjice tako majhne, da se otročku ne more zaleteti. Na kozarčku je reža dosti večja in ni primerna za tako majhnega otročka. To z tiščanje jezika ven in lizanja dude-je bilo pri nas popolnoma enako, le da naš ni hotel NIč piti. NAstavek pa je bil zakon
|
|
RE: ne znamo piti po flaški 22.4.2006 21:21:52
|
|
|
|
cmokec
|
Marogica, a misliš ta ploščat nastavek za magični lonček od Aventa. To smo sprobali, kupila sem pa od 0 - 3 mesece, ker je mehkejši, čeprav je Pia stara 6 mesecev. Včasih popije, a se ji doskrat zaleti. Je pa še od vsega najboljši.
|
|
RE: ne znamo piti po flaški 22.4.2006 21:46:39
|
|
|
|
Marogica
|
Ja tega mislim. Zaleti pa se ji najbrž zato, ker ne zna vleči v tem smislu, da pač včasih premočno potegne. To se dogajal tudi, če otrok pije na dudo in dokler se je ne navadi, se mu pač tudi zaleti. Jaz sem našima obema prav obsedeno dostikrat ponujala pijačo, ker sem se vedno bala, da bi bil otrok žejen. Hrano lahko nekje kontroliraš, ko gledaš na uro, pri pijači pa nikoli ne veš. Zato sta mogoče oba navajena dosti piti. Saj če jima ni pasalo, sta pa glavico stran obrnila, jaz pa sem bila pomirjena, da nista žejna. Pač bodi vztrajna in samo ponujaj, od 10 poizkusov, ti bo mogoče ratalo najprej 1-2x. Sčasoma pa bo postalo navada. Upam..
|
|
RE: ne znamo piti po flaški 22.4.2006 21:51:50
|
|
|
|
cmokec
|
Hvala za odgovore. Bom vztrajala s tem nastavkom. Upam samo, da se čimpreje navadi, ker sedaj bo skoz bolj žejna. Aja, še to. Kaj pa, če bi jo kljub temu, da se po žlički naje, še dojila po obroku. Pila bi, samo želodček bi ji verjetno raztegnila, če bi dobila dvojno porcijo? Bi se prekomerno zredila, ali samo odžejala, ker mleko je pa skoz manj kalorično?
|
|
RE: ne znamo piti po flaški 22.4.2006 21:57:16
|
|
|
|
Marogica
|
Sicer nisem noben expert, kar se tiče dojenja, mislim pa, da ne bi bilo nič narobe, saj materino mleko je le materino mleko. Vendar pa je kljub temu važno, da jo navadiš oz. naučiš na stekleničko ali karkoli že, ker bo prišlo obdobje, ko mleka mogoče ne bo več, pa če bo šla v varstvo, je tudi važno, da zna piti iz stekleničke. Po moje se ji želodček ne bo raztegnil, saj na začetku poje zelo malo goste hrane in je mleko še vedno glavni obrok, gosta hrana pa le dodatek za navajanje okusov. Sicer nisem razbrala, koliko je stara in kako dolgo sta že na uvajanju, tako, da samo skleplam, kar se tiče zgornjega stavka.
|
|
RE: ne znamo piti po flaški 22.4.2006 22:30:58
|
|
|
|
rozi81
|
Tudi jaz sem imela s tem probleme in sicer sva probale z Nuby flaško tako ko nič ven ne teče če jo obrneš in ni nič vn potegnila, pa sem prav tako probavala z vsemi mogočimi čaji in sokovi . Nakar sem poskusila z navadno aventovo flaško ker tam samo od sebe vn teče samo da jo obrneš na glavo pa je malo pokapirala za kaj se gre. No pa še vdeno ni nič pila dokler ji nisem v flaško natočila navadno vodo , takrat je pa zalaufal. Noben sok ali čaj, samo navadna voda. No in potem je prišla v uporabo tudi Nuby flaška, da ni čist mokra, ko jo premetava. Mal vztrajnosti pa rata, sej bo nič bat. Lp S
|
|
RE: ne znamo piti po flaški 23.4.2006 7:19:17
|
|
|
|
Lunca1
|
Ne vem katero flaško imaš, naša po Aventu ni hotela pit, ker ji je bil cucelj prevelik, potem smo kupili Nuk s kavčukovo dudo in je vse super. Druga možnost je, da jo naučiš piti po slamici (mogoče malo zgodaj, ampak probaš lahko). Slamico skrajšaj, potem pa ti potegni noter tekočino in zgoraj zadrži in ji spusti v usta, da začuti da nekaj pride ven. pri nas je uspelo pri 2. poizkusu, res je da ste pa vi stari šele ca. 1/2 leta. Tretja varianta je pa kozarec, ali pa po žlički. Poznam eno ki ni nikoli uporabljala flaške in ji je dajala pit samo po žlički, nato pa direkt iz kozarca.
|
|
|
|
RE: ne znamo piti po flaški 23.4.2006 11:16:53
|
|
|
|
tina104
|
Naš ni nikoli pil iz flaške. Že od začetka - tam od 2 mesecev smo mu ponujali tekočino po žlički ali iz skodelice ali iz kozarca. Od začetka je šlo ogromno mimo. Sedaj pri 8 mesecih že lepo pije iz kozarca. Sicer mu ga moram jaz držat, malo mu ga nagnem, toliko, da potem lahko sam potegne vase tekočino. Če preveč nagnem, se mu zaleti.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?