obupala nad bratom (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Laubica -> obupala nad bratom (21.4.2006 20:36:56)

Imam 28 letnega brata ki ima 8 mesecev del.dobe.Jaz sem mu to službo zrihtala ampak on se je moral skregat in sam pustil službo.In to je do zdaj vsakič  naredil. Našla sem mu streho nad glavo in ker nikoli ne dela nima denarja in si sposoja okrog in okrog in tudi do mene je spet prišel in sem mu dala ampak sem mu zabičala da je to ZADNJIČ in to tudi resno mislim.In tudi mami sem rekla tako možu pa tak ne bom povedala ker bo popizdil.Mama mi je da prav saj ona mu tudi ni dala samo njo večkrat okrog obrne kot mene.Imam tak močan občutek da bo počasi postal klošar samo to manjkada začne pit pa je kompletni.Ali mam prav da sem zaklučla z njim

Naty*Taja -> RE: obupala nad bratom (21.4.2006 20:41:50)

Definitivno!!!! Pri teh letih bi pa že lahko prevzel odgovornost zase!!
Po moje bo drugače izkoriščal kakor dolgo bo lahko!
Sej je težko, ampak je treba!

Anonimen -> RE: obupala nad bratom (21.4.2006 21:22:40)

si se morda kdaj poskušala z bratom pogovorit, v čemu je vzrok, da igra v življenju takšno vlogo kot si jo opisala.
vsaka podpora je dobrodošla, vendar dokler sam ne spozna, da se mora spreobrnit, je vse zastonj. pomembno pa je, da človeka soočimo z dejstvi in realnim življenjem. mogoče potrebuje padec na dno, da se bo lahko dvignil. [sm=zmeden.gif]

smrka -> RE: obupala nad bratom (21.4.2006 21:48:05)

Se strinjam z anonimno, pogovori se z bratom in ne  kot pravis... "sem zakljucila z njim"... mogoce pa rabi nekoga za pogovor - a bi rada videla da ti gre brat med klosarje?Nekje mora bit razlog zakaj se v vsaki sluzbi skrega.. ali je pa len ko ****s!

Laubica -> RE: obupala nad bratom (21.4.2006 21:52:28)

Vsi v družini smo se poskušali pogovorit z njim in kaj saj nima nekega vzroka je pač neresen in noče odrasti .Zdaj dela in sva se danes stavla da ne bo 2 leti tam zdržal pa on trdi da bo .Mislim da mora konkretno past na tla da mu vsi hrbet obrnemo mogoče bo pa pol začel razmišljat ne vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Laubica -> RE: obupala nad bratom (21.4.2006 21:53:27)

Ja to je len ko ****s

jasnika -> RE: obupala nad bratom (21.4.2006 22:17:25)

moram ti povedati da tudi jaz nimam dobrih odnosov z bratom, je tud popolnoma neodgovoren.si se ti kdaj vprašala ali si ti njegova mama??????????????pa saj ma mamo kaj pol tebe gnjavi naj mamo gnjavi!!!!!!!!!!!!vem da ti je težko, ampak mej v glavi da nisi ti njegova mama-čeprav več ni dolžna skrbeti za njega pa vendar, ti si še manj, ker sem te večkrat zasledila na forumu, ti priporočam da ti lepo skrbi za svojo drtužino kot do sedaj in SE NE PUSTI BRATU, daj mu vedet da je KONEC, žal mi je da ti to napišem ampak po moje ga bo edino dno spametovalo, vem da so to težke besede, pa vendar,...vem tudi da je lažje rečt kot pa upoštevat, ampak ne se mu pustit, ne uničevat svoje družine

žal mi je če sem se preveč osebno vpletla v tvojo zadevo, ampak takšni bratje me pa RES RAZJEZIJO
lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]                       [sm=hudicek.gif]to pa je za tvojega porednega brata

Bubamaraa -> RE: obupala nad bratom (21.4.2006 22:18:53)

Jaz mislim da dokler ne boste vsi skupaj fajn trdno odločeni, da mu pokažete, da mu resnično ne boste več pomagali ne boste nič naredili...Ker če ste že vse poskušali pol je brezveze še spoh kaj delat(ker resnično vse skupaj smrdi na velikem izkoriščevanju)...Pokažte mu da ste zaključili z njim in boste videli, če bo začel kej tuhtat.... Če bo začel pol bo fajn, če pa ne pol pa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]....

sjug -> RE: obupala nad bratom (21.4.2006 22:42:14)

Skupaj z mamo morata bratu pustiti, da gre svojo pot. Očitno se je SAM odločil, da rabi TRD pristanek. Nikar mu te lekcije ne otežujta. S tem samo podaljšujeta njegovo agonijo. Dovolite mu izkušnjo, ki jo očitno potrebuje. Žal velikokrat navidezna dobrota deluje kontra, kot mislimo. Ti in tvoja mama bosta kvečjem boljši mama in sestra, ker odločitev, pustiti človeku prevzeti odgovornost za svoja dejanja, terja od vaju več poguma, kot pa če si breme vedve delita. Le pogumno, mnogo je takih, ki vaju podpiramo [sm=rozica.gif].

srki -> RE: obupala nad bratom (21.4.2006 22:42:29)

Če mu pogovori niso pomagali, če je len, kot praviš, potem ga pri teh letih ne bi več podpirala. Verjetno ti bo hudo, tudi meni bi bilo, ker je brat, ampak da ga takole zalagaš pri teh letih in da ni odgovoren, je pa tudi preveč.

Uberi pot, ki bo zate najboljša. Če veš, da te bo preganjala slaba vest, potem tega ne naredi.

mika -> RE: obupala nad bratom (22.4.2006 9:21:09)

se strinjam s sjug. Eni ljudje morajo pasti na dno in se smi dvigniti na površje, ker samo tako se lahko razvijejo v zrele in odgovorne osebe. Če ga bosta pa na vsakem koraku z mamo pobirali, se to ne bo zgodilo nikoli. vem ,da je nam lahko pametovati, tebi pa je težko ker gre za nekoga ti je zelo blizu.

Laubica -> RE: obupala nad bratom (22.4.2006 19:41:59)

Res hvala vam vsem skupaj za moralno podporo zdaj imam lažjo vest.

tehnofil -> RE: obupala nad bratom (24.4.2006 8:56:21)

IZVIRNO SPOROČILO: jaca
Ali mam prav da sem zaklučla z njim

Ker je tvoj brat nikoli ne boš zaključila z njim. Počakaj in mu nudi pomoč, ko se bo sam trudil in jo bo potreboval. Do takrat pa ni potrebe po tvoji pomoči.

Annny -> RE: obupala nad bratom (24.4.2006 11:00:45)

Ker je tvoj brat nikoli ne boš zaključila z njim. Počakaj in mu nudi pomoč, ko se bo sam trudil in jo bo potreboval. Do takrat pa ni potrebe po tvoji pomoči.
 Se strinjam..najprej se bo moral sam potruditi in narediti nekaj, da si bo to pomoč zaslužil.Čeprav dvomim, da bi kakršnokoli pomoč sploh potreboval, če bi si uredil življenje tako, kot je treba. Lp

Stran: [1]