Vneta očka??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Ovnica78 -> Vneta očka??? (20.4.2006 13:33:27)

Sinček star tri mesece in pol in ima že zelo dolgo vneto očko. Pravzaprav se je začelo, kar malo po tem, ko smo prišli iz bolnice. Na začetku nismo dobili nič za očko, so mi rekli, da mu naj kar svoje mleko stiskam vanj, pa spiram s kamilicami, vendar ni nič pomagalo. Prejšni teden sva imela posvetovalnico in sva dobila kapljice geokorton (3x na dan po eno kapljico). Kapljice sem mu dajala 4 dni, več menda ni dobro, saj na kapljicah piše, da niso najbolj primerne za otroke, pa mu ni nič kaj pomagalo.
Zato sem ga danes še enkrat peljala k njegovi pediatrinji, ki pa mi je rekla, da gre verjetno za zamašene solzne kanale in da naj grem k okolistu.
Klicala sem okolista, pa mi je sestra tudi rekla, da gre verjetno za zamašene solzne kanale, ki pa jih sčistijo šele po 6 mesecih. Rekla je, da mu naj kar kapljice dajem. Pa sem rekla, da mi je dala njegova pediatrinja takšne, ki sploh niso primerne za otroke. In me je sedaj naročila na pregled naslednji petek. Bomo videli kaj bo rekel okolist.

Me pa zanima, če so kateremu od vaših malčkov kdaj čistili solzne kanale in kako to izgleda.  Ali se lahko to kako samo popravi, ne da bi bilo treba na čiščenje? Katere kapljice ste ve dobile, če je imel vaš malček vnete očke?

Zelo me skrbi, saj malemu nonstop teče iz očke in mu jo moram brisati. Z očmi vendarle ni hec.

Hvala lepa za vaše oddgovore!




Anonimen -> RE: Vneta očka??? (20.4.2006 13:39:33)

s čiščenjem solznih kanalov počakaj kukr dolg se le da! man je okulistka rekla da lahko nardijo več škode kot koristi. moja punca je tut mela zamašen kanal sice samo na enem učku. skos ji je solzica tekla ene 3x se ji je pa tut zagnojilo. takrat sva šle k pediatrinji in dobile kaplice bivacin ki so zmeri pomagale. spirat nikakor ne smeš s kamlicami ampak samo s fiziološko raztopino. ja svoj mlek lahko daješ če želiš, js ga nism nikol ker sploh nism vedla kako nej ga spravm v njn uč??!! v glavnem sem js čakala in čakala po nasvetu okulistke ki mi je rekla da do enga leta ne bojo nič prepihoval kanalov, ker ko otrok raste z njim rastejo tut kanalčki in tko se sami odprejo...in se tut je pri enih 8. mescih. res se splača vzrajat!

mamo pa to v rodu..js sem sama mela zamašene solzevode in mi jih je mat dala prebost..sama se sicer ne spomnem, sem pa tulila k zverina k res ni vrjetn čist nč prijetn če ti en z iglo štoka v solzni kanal!




bobek05 -> RE: Vneta očka??? (20.4.2006 13:47:34)

Anej je imel tudi kmalu po rojstvu vneti očki. Mi smo šli k pediatrinji in dobili kapljice in mazilo (lahko dobiš samo na recept) in se pozdravili v roku 1 tedna. Od takrat nikoli več ni imel vnetih očk.




Ovnica78 -> RE: Vneta očka??? (20.4.2006 13:49:10)

Lara hvala za odgovor. Tudi moj sonček ima samo na eni očki in upam, da se bo tudi njemu samo od sebe odprlo. Sicer bova pa videla, kaj bo naslednji teden imel za povedat okolist. Pa lep dan želim.




Anonimen -> RE: Vneta očka??? (20.4.2006 14:05:35)

aja ovnica še neki sem pozabila. uček je treba masirat in sicer od korena noska proti kanalčku..naj ti okulistka pokaže!




debeluška -> RE: Vneta očka??? (20.4.2006 14:36:04)

Naša tamala ko je imela vnete učke nam je njena
pedijatrinja dala kapljice za oči.Te kapljice se imenujejo
TOBREX in so zelo dobre.Nam so pozdravile učeke že takoj drugi dan.
Seveda jih pa samo dobiš na recept.


lep dan[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]




mml -> RE: Vneta očka??? (20.4.2006 17:03:22)

Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je tudi imela vneto oko, sicer nikoli res gnojno, ampak po vsakem sprehodu ali joku se ji je oko zapackalo, večkrat je bila otekla tudi veka. No potem sem pa vztrajno masirala solzevod in se je nekako v 10 dneh stvar umirila. Je pa malo težko opista kako moraš masirat  (pritiskaš na izboklino v  v notranjem očesnem kotu, pritisk mora biti kar konkrete, ne le božat) in je boljše, če ti kdo pokaže. Midve sva masirali ene 4x na dan po 10 pritiskov. Sedaj še 1-2x dnevno preventivno masirava in ni več nobenih problemov.
Solzevode pa širijo šele po 1 letu, ker prej upajo, da se bodo sami še malo razširili, je pa to totalno zopern in boleč poseg, tako da rajši poskusi najprej z masažo.
Upam, da bo pomagalo




Stran: [1]