balaena -> RE: steriliziranje flašk (20.4.2006 8:12:47)
|
jaz sicer dojim, kadar pa si načrpam mleko in upam, da bo kaj popila (največkrat itak noče), pa vedno vse steriliziram. vse sestavne dele črpalke in stekleničke. povsod, kjer sem karkoli zasledila o čistoči stekleničk in kasneje pribora za hranjenje piše (v knjigah, brošurah,..), da je steriliziranje nujno. No, za hranjenje ne, po 6m je pač važno da so žlička, krožnik... res čisti, ne. Če jaz ne bi dojila, ampak hranila po steklenički, bi si zagotovo kupila sterilizator (ker zdaj prekuhavam in dosti časa vzame) in bi vse sterilizirala tako kot je treba. Mikrobov in ostalega itak dobijo dovolj ko se po tleh kobacajo, pa igrače glodajo, pa vsi obiski jih prešlatajo po obrazu. To je itak eno tako vprašanje kot o primernosti kravjega mleka. Večina ti bo rekla, da velja trend, da kravje mleko do 1. leta ni primerno in ti naštela dokaze zakaj ne. Vedno jih imaš pa par, ki ga dajejo že od **** tedna ali meseca in trdijo, da z njihovim otrokom zato ni nič narobe. Jaz si vedno mislim, hvala bogu, da imate tako srečo in si vam ne bo treba kdaj pozneje tega očitat. Aja, pa raje uporabim manj ceta, pa steriliziram, ker še tako se mi zdi, da voham tisto čistilo, ko mi voda vre??
|
|
|
|