steriliziranje flašk (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Anonimen -> steriliziranje flašk (19.4.2006 22:54:14)

Jz imam 3.5 mesečnico. Flaške po vsaki uporabi operem z vročo vodo in steriliziram v sterilizatorju. Parkrat sem zasledila, da nekatere flaške samo umijete, občasno pa sterilizirate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zdej ne vem, al mogoče jz pretiravam al...?




kofetek2010 -> RE: steriliziranje flašk (19.4.2006 23:00:40)

moja je stara 4,5 mesecev pa ji flašk ne steriliziram že 3 mesece [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




ona -> RE: steriliziranje flašk (19.4.2006 23:12:43)

Saj ni potrebno vsakič sterilitirat,raje vsake toliko!




suziq79 -> RE: steriliziranje flašk (19.4.2006 23:24:57)

Jaz sem jih na začetku hotela prekuhavat enkrat na dan, pa sem pozabljala, tako, da je bilo približno enkrat na dva dni, zdaj pa še približno enkrat na teden (ali pa še manj, če pozabim)




Tiamo -> RE: steriliziranje flašk (20.4.2006 7:29:43)

Jaz sem ji sterilizirala enkrat na tedendo 3 meseca, tako mi je svetovala patronažna. Drugače sem jih pa oprala z malo ceta in metlico, pod vročo vodo.




balaena -> RE: steriliziranje flašk (20.4.2006 8:12:47)

jaz sicer dojim, kadar pa si načrpam mleko in upam, da bo kaj popila (največkrat itak noče), pa vedno vse steriliziram. vse sestavne dele črpalke in stekleničke.
povsod, kjer sem karkoli zasledila o čistoči stekleničk in kasneje pribora za hranjenje piše (v knjigah, brošurah,..), da je steriliziranje nujno. No, za hranjenje ne, po 6m je pač važno da so žlička, krožnik... res čisti, ne.

Če jaz ne bi dojila, ampak hranila po steklenički, bi si zagotovo kupila sterilizator (ker zdaj prekuhavam in dosti časa vzame) in bi vse sterilizirala tako kot je treba. Mikrobov in ostalega itak dobijo dovolj ko se po tleh kobacajo, pa igrače glodajo, pa vsi obiski jih prešlatajo po obrazu. 

To je itak eno tako vprašanje kot o primernosti kravjega mleka. Večina ti bo rekla, da velja trend, da kravje mleko do 1. leta ni primerno in ti naštela dokaze zakaj ne. Vedno jih imaš pa par, ki ga dajejo že od **** tedna ali meseca in trdijo, da z njihovim otrokom zato ni nič narobe. Jaz si vedno mislim, hvala bogu, da imate tako srečo in si vam ne bo treba kdaj pozneje tega očitat.

Aja, pa raje uporabim manj ceta, pa steriliziram, ker še tako se mi zdi, da voham tisto čistilo, ko mi voda vre??




KODA -> RE: steriliziranje flašk (20.4.2006 11:20:10)

Jaz sem prekuhavala stekleničke.




viv_ -> RE: steriliziranje flašk (20.4.2006 11:29:37)

Jaz sem jih prekuhala samo pred prvo uporabo, pa so potem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] puščale... Potem jih pa nikoli več nisem sterilizirala ali prekuhavala.




LE&TA -> RE: steriliziranje flašk (20.4.2006 18:34:25)

Jaz jih prekuham vsak večer, pa dude tudi, vodo pa prej filtriram da niso flaške bele od vodnega kamna! Pr nas ga je fuul. Sproti pa jih umijem al samo z vročo vodo al pa še mal ceta dam če so mastne od mleka![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Čim manj komplicirat pa bo svet lep![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




spacey -> RE: steriliziranje flašk (20.4.2006 20:34:52)

Jaz sem pa ene 3x vse skupaj sterilizirala in ene 3x prekuhala, potem pa nič več. Imamo vrelo vodo in jih tako samo umijem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Manj kompliciraš, boljše je. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Bonnie_RR -> RE: steriliziranje flašk (20.4.2006 20:54:58)

Jaz sem sterilizirala flaške pred prvo uporabo, zdaj pa jih prekuham samo še 1x na 2 tedna. Po vsaki uporabi jih samo umijem z vročo vodo in zdrgnem s ščetko.

Menda prepogosto (vsakodnevno) steriliziranje bolj škodi otroku kot pa koristi, saj mu zmanjšuje odpornost - to pa se največkrat pokaže takrat, ko se flaške ne sterilizira več vsak dan.

LP




niki# -> RE: steriliziranje flašk (27.4.2006 16:51:57)

jaz sem jih prvo umila in prekuhavala vsakič do enega leta (imela sem pač več stekleničk). Veš kaj mleko je mleko in če steklenička ni dobro umita mislim, da leglo bakterij! Sicer pa če imaš sterilizator kaj pa je problem vstaviti stekleničke notri pritisniti gum in jih potem vzeti ven? To pa res ni kompliciranje... pa še boljši občutek imaš....




SašaR -> RE: steriliziranje flašk (30.4.2006 19:30:14)

Pri nas prekuham samo pred prvo uporabo, potem pa samo dobro pomijem in splaknem pod zelo vročo vodo.


(sicer jo dojim, od začetka sem dodajala, sedaj pa si velikokrat izbrizgam mleko)




Mojra -> RE: steriliziranje flašk (30.4.2006 21:31:27)

IZVIRNO SPOROČILO: caffee

Jz imam 3.5 mesečnico. Flaške po vsaki uporabi operem z vročo vodo in steriliziram v sterilizatorju. Parkrat sem zasledila, da nekatere flaške samo umijete, občasno pa sterilizirate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zdej ne vem, al mogoče jz pretiravam al...?

DRAGA MOJA, PO MOJE DELAS PRAVILNO... JAZ SE VEDNO PO 8. MESECIH DAN ZACNEM TAKO, DA VSE TRI DUDE , VSE FLASKE IN CUCLE IN MAGICNI LONCEK STERILIZIRAM V STERILIZATORJU, VODO PREKUHAM (VSE VSAJ 5 MINUT) IN POTEM NALIJEM VODO ZA CAJ ALI SOKCE V FLASKE N ZAPREM. Ne prekuhajam pa zlick in kroznicka iz katerega je gosto hrano, tisto pac upreme pod vroco vodo in z milnico. Lep pozdrav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




Marogica -> RE: steriliziranje flašk (30.4.2006 21:38:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Mojra

JAZ SE VEDNO PO 8. MESECIH DAN ZACNEM TAKO, DA VSE TRI DUDE , VSE FLASKE IN CUCLE IN MAGICNI LONCEK STERILIZIRAM V STERILIZATORJU, VODO PREKUHAM (VSE VSAJ 5 MINUT) IN POTEM NALIJEM VODO ZA CAJ ALI SOKCE V FLASKE N ZAPREM......


....in ko zapreš stekleničko z nesterilizirano ali neprekuhano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] roko in se po možnosti s takšno roko dotakšen še dude, je bilo tvoje delo zaman in to že celih dolgih 8 mesecev.

Sterilizirala nikoli nisem, Prri ta prvem sem nekajkrat prekuhala, ko sem se zavedala tega, kar sem v zgornjem stavku napisala, pri ta drugem pa sploh nisem prekuhala in to ničesar. In glej ti čudo prečudno, moja oba otroka sta zdrava, z vsemi bacili, ki sta jih pobrala od mene, stvari ali tal.




Seven* -> RE: steriliziranje flašk (30.4.2006 22:13:11)

Tako kot pravi Marogica..

Ko perete sadje in zelenjavo pod isto - nesterilizirano vodo vnasate v telo iste bakterije, ki se jih izogibate s pomocjo sterilizacije. Pa uporabis noz, so gor bakterije, ker si nos uporabil na sadju imas bakterije na sadju.. Neskoncna zgodba.

Smiselna se mi zdi sterilizacija samo v primeru PRVE uporabe loncka ali steklenicke. Vse ostalo..

Sama sem skoz prala flaske in dude kar v pomivalnem stroju. Na sestdeset stopinj je cist dobro, pocrka vecina stvari, pa se delo si prihranim. Edino pasjih posod takrat ne perem.. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




rija -> RE: steriliziranje flašk (30.4.2006 22:18:19)

Caffee, jaz steriliziram enkrat dnevno, zvečer, že iz navade.....operem flaške, zložim v sterilizator.....že zaradi boljšega občutka....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




livia -> RE: steriliziranje flašk (5.5.2006 20:18:38)

Naši manjka še dva dneva do 1 meseca, pa steriliziramo enkrat na teden cca. Vsakič pa umijemo s prilom in pod vročo vodo.




MajaPRO -> RE: steriliziranje flašk (7.5.2006 21:22:18)

Nekje sem prebrala, da je dobro občasno sterilizirati (prekuhati) stekleničke za mleko, saj naj bi bilo toplo mleko raj za razvoj številnih bakterij. Jaz 1x tedensko vržem flaške in cuclje v krop in pustim nekaj minut vreti. Vsakodnevno steriliziranje se mi zdi pretiravanje, saj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dejansko nonstop nosijo rokice v usta, prej so pa prijemali nečiste igrače, plazili po tleh in še kaj hujšega. 




natalia -> RE: steriliziranje flašk (7.5.2006 22:43:26)

isto. steriliziram enkrat na teden vse, od dudic do stekleničk in cucljev. vsak dan pa sproti pod vročo vodo umijem s cetom in krtačo za stekleničke.

lp




Stran: [1]