Barbs -> RE: KRST - Guliver DA ali NE oz. kam na kosilo v Lj? (20.4.2006 15:31:34)
|
Pr žlaht so bili očitno tudi Mladinini prizkuševalci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Morda pa se kje na obrobju metropole še skriva kak adut, se je vedno bolj tiho oglašalo zadaj za čelnim režnjem, ko je Ilovarjev trio preštel za mizami v preddverju pomenkujoče se okoličane, zajel v pljuča vonj po fritezi in pohanih piškah - in kalamarih, je pripomnil naš izvedenec za mesoznanstvo in jadranski krivolov - ter sedel za mizo s pogledom na gradbišče. Nado nam je kljub okoliščinam vlivalo že dejstvo, da je bil torek, dan, ko Pr' Žlaht pripeljejo svežo ribo, kateri menda niti najbolj trdosrčen izmed kuharjev srce ne more storiti sile. Resnično? Poglejmo. Čeravno bi, poučeni z občeslovensko šego, še razumeli, da Pr' Žlaht carpaccio podlagajo z rukolo, je pač neverjetno, da se je nadležna zel pritaknila tudi solati iz hobotnice, manj pa, da skupaj z namazom iz škarpene nobena izmed hladnih predjedi ni postregla z definiranim okusom, kakršnega pač ni primajkovalo tržaški omaki, ki je sekala iz popečenih kruhkov. Okusa, za razliko od zelenjavne juhe, ni manjkalo niti najsvetlejši točki popoldneva, brodetu iz sip, katerega je kuhar kozmetično popravil s filetom brezglave (b.g.) škarpene. Vtis, da dober del žlahtine ponudbe ne prihaja iz morja, temveč iz večnega ledu, pa so le potrdile tople predjedi, v konfekcijskem olivnem in v veliko več kot le kapljici česnovega olja utopljene kapesante z žara in škampi, ki se niso hoteli ločiti od oklepov, da buzare, v kateri so se namakali skupaj s špageti (in ne preverjeno ustreznimi širokimi rezanci), sploh ne postavimo pod drobnogled. Drobnogled zato ni ušel tisti dan prispelemu rombu, ki je ponujen na ogled še zadržal dostojanstvo, a se je, skupaj s posebej pečenim in potem dodanim krompirjem ter golido ribjega fonda, da je iz ribe s krompirjem v pečici nastala prava župca, izkazal za kaj neatraktivno jed, za krono posuto z nasekljanim česnom, zaradi katerega se je Ilovarjevemu triu spahovalo še pozno v noč. Čeprav bi zaradi tega druge krati sekal roke in pribijal na križ, bi ata Ilovar v tem momentu podpisal tudi smešno prepoved, ki velja v Asu, kjer si za boga milega ne moreš začesnati niti navadne solate. Bi, ko ne bi imel dovolj dela s krotenjem želodčne, od "le malo barikirane" Rojčeve malvazije razdražene zapiralke. Nikamor brez rupuruta. Ocena: * *, zgaga Pr' Žlaht najdete ob gradbišču avtoceste, med Šentvidom in Podutikom. Pr' Žlaht delajo od enajstih dopoldne do desetih zvečer, ob nedeljah le do šestih popoldne, ob ponedeljkih pa trebijo česen. Telefon: 01 510 63 80. Specialitete: brodet, višnjeva grmada. Vina: nekaj odprtih vin in pest buteljk s severa in juga. Brez domačih žganjic. Sorbet: preskočite. Pr' Žlaht se nam je spahnilo za nekaj čez 10.000 SIT na osebo. Po prebranem jaz ne bi eksperimentirala ravno na krst.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|