Kaj vam je predpisal pediater za otroka ob gripi? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Kaj vam je predpisal pediater za otroka ob gripi? (19.4.2006 22:12:20)

Danes je moj skoraj 2 letnik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kašljal, čihal, vročina je bila okoli 38,5 - zbijala sem jo z svečkami. Imel je tudi izgubo teka, vsake toliko časa je bil jok brez vzroka.
Odšla sva do pediatrinje, ki je po hitrem pregledu (3 min) dejala, da je to gripa, naj si nabavim v lekarni nekaj za bolečine, nekaj za vročino, pa nekaj proti kašlju, ki je bil suh dražeč, in več kot očitno boleč.
Bila sem čisto v šoku. Prvo kar sem pomislila, da je sploh brez veze hoditi k pediatrinji, če bi lahko že v štartu šla v lekarno, kjer bi nabavila svečke in Panatus, in mi ne bi bilo treba z bolnim otrokom čakati 1 uro v čakalnici!!!!
Pa še to, za Panatus sem dobila navodilo, "kar ene 2 žlički sirupa dajte" (to je bilo tako med vrati rečeno). V navodilih pa sem prebrala da ob 1-3 letni otroci vzamejo 1 žličko 3x dnevno????
Ne vem ali sem samo jaz tako občutljiva, pričakujm preveč, ali res noben pediater ne napiše nobenega recepta več???

Vam vaša pediatrinja napiše recept za sirup proti kašlju, svečke, ipd?Ali je to zdaj stalnica v našem zdravstvu?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anonimen -> RE: Kaj vam je predpisal pediater za otroka ob gripi? (19.4.2006 22:14:30)

Po moje imajo eni zdravniki navado pisat recepte za take stvari, drugi pa ne. Naša ga meni nikoli ne da, jaz tudi nič ne rečem. Ko smo bili pa pri eni nadomestni enkrat, ga je pa sama od sebe napisala za Daleron.

sjug -> RE: Kaj vam je predpisal pediater za otroka ob gripi? (19.4.2006 22:17:34)

Sem zgoržena. Jasno da naša pediatrinja napiše recepte, poskrbi za kakšno terapijo, če se bolezen ponavlja ipd. Tudi pri nas čakamo ko lustri, ampak zaradi razloga, ker si za vsakega otroka vzame čas in ga res pregleda. Pa v laboratorij tudi pošlje, če sumi, da je potrebno. Sicer je že tudi mim usekala, ampak to spada zraven. Sem ugotovila, da je bolje malo počakati, da se bolezen razvije, pol ima manj šans da sfali. Samo spet pa ne predolgo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. 

mamči -> RE: Kaj vam je predpisal pediater za otroka ob gripi? (19.4.2006 22:22:25)

Večina vse si kupim sama, na recept dobim : voltaren svečke, pumpice ob bronhitisu. Vpraša me vsake toliko za paracetamol svečke, ostalo si vse sama kupim - sirupe proti kašlju. Calpol...

V bistvu ji niti ne rečem za recepte, ker imam ponavadi vse doma na zalogi in pediatrinja to tud ve.
Tako, da v bistvu sploh ne vem, kaj in koliko lahko napiše na recept [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mml -> RE: Kaj vam je predpisal pediater za otroka ob gripi? (19.4.2006 23:16:08)

Panatusa (in ostalih sirupov proti kašlju) ti zdravnik ne more našisat na zelen recept, lahko samo na belega, tega moraš pa tako ali tako plačat. Definitivno pa gredo na recept zdravila za zbijanje vročine in proti bolečinam (Voltaren, Calpol in podobno)

jasnika -> RE: Kaj vam je predpisal pediater za otroka ob gripi? (20.4.2006 0:41:31)

jaz pa vedno rečem za recept, tud ko ma hčerka težave z kožo grem k zdr in ji rečem za recept za kremo, saj pa plačujemo zdravstvo, le čemu pa potem če ne tud za recepte, pe tud zdr ni še nikoli rekla da ne bo al pa kaj
lp

Anonimen -> RE: Kaj vam je predpisal pediater za otroka ob gripi? (20.4.2006 12:53:25)

Smo bili danes še enkrat, ker svečke niso zbile vročine. Tako da sem dobila Voltaren svečke in en sirup na recept.
Sej men je drugače vseeno, če mi bele recepte piše, ampak da vidim, da mi vsaj nekaj svetuje. Ne pa da med  med vrati reče, nabavite nekaj proti vročini, in nekaj proti kašlju in še to doda, da naj dam dve žlice sirupa. Niti katerega, nič!To pa mi je podenj.
Je pa res da sem za sirup mogla že sama rečt, če lahko napiše. Počutim se pa kot da prosjačim zanj. Vendar sem le želela da nekaj svetuje, in tudi pove kako zadevo jemat, ter kaj storiti v primeru, ko zadeva ne deluje!

Marogica -> RE: Kaj vam je predpisal pediater za otroka ob gripi? (20.4.2006 13:13:21)

Najprej se vprašaj, kaj sama vzameš, ko si gripozna. Najbrž nekaj proti bolečinam in zbijanju vročine, če jo imaš. Pa seveda brisanje nosa, ko se ti odpre in čakanje nekaj dni, da bo bolje.
Torej, jaz vedno  najprej sama zdravim (s Calpolom, s pumpico in brisanjem nosa), če pa ni bolje, pa  pokličem pediatrinjo, ji povem simptome in ona odloči, naj se pridemo pokazat ali ne.
PRi naši pediatrinji te nikoli ne odpravijo med vrati, je pa res, da ne letim za vsako pasjo figo k zdravniku, to mi je najbrž tudi zdravnica hvaležna, saj ima dosti resno bolanih otrok. Tako ve, da ko pridemo, je resno.
Ne sekiraj se, saj mine.......

Anonimen -> RE: Kaj vam je predpisal pediater za otroka ob gripi? (20.4.2006 13:33:05)

men se pa zdi da pretiravaš. proti gripi ti ne more dat nič konkretnega ker je to virusno obolenje in more samo prit. pač lahko zbijaš vročino in lajšaš bolečine in poskrbiš da otrok velik pije in to je to. ni treba bit ne vem kako petirano občutljiv na te zadeve no.

eva1 -> RE: Kaj vam je predpisal pediater za otroka ob gripi? (20.4.2006 13:40:18)

No mi smo tudi bolani-že 2 dni vročina, pa noče jest, ne pit, veliko joka...zdravnik je rekel, da bo vrjetno kašna virozca...pač zbijamo vročino s Calpolom in svečkami in čakamo da bo bolje...sej ponavadi trajajo par dni, potem pa se stanje izboljša!

Stran: [1]