|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim pomoč mi pa zelooo kašljamo
19.4.2006 17:59:00   
mama76
Naša hčerkica je stara deset mesecev in je v torek ( prejšni teden dobila vročino 40 po pregledu pri zdravniku naj bi šlo za virozo iz noska ji non stop teče kašlja pa tako, da bruha zraven v soboto smo jo peljali na urgenco in še vedno diagnoza viroza in, da otroci pač kašljajo in bruhajo ker so polni katarja in se ne znajo izkašljat sedaj je brez vročine kašlja pa še vedno tako, da jo ponoči sploh ne upam dat v raven položaj samo pri meni spi če bi temu sploh rekli spanje dajem ji sirup Prospan in fiziološko za nosek zelo se bojim, da ima mogoče bronhitis ali celo pljučnico, danes sva zopet bili pri zdravniku pa nas niso sprejeli ker imajo posvetovalnico in bi koga lahko okužili, če otrok nima vročine pač ni bolan prosmi vas za vaša mnenja in ali je moj sum na bronhitis oz.pljučnico lahko utemeljen ali je vedno tudi vročina zraven za slovnične napake se vam opravičujem  piševa namreč v dveh.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim pomoč mi pa zelooo kašljamo
19.4.2006 18:12:24   
XXYY
Živjo!

To sploh ni dobro, da kašlja. Ponoči jo daj spat v POL LEŽEČI POLOŽAJ oz. ji DVIGNI VZGLAVJE , da bo lažje dihala. Pa full veliko ji daj FIZIOLOŠKE RAZTOPINE v nosek + veliko tekočine .

Jaz bi šla še enkrat nazaj v posvetovalnico. Ker jo morajo vseeno pod nujno vzeti na pregled. Če ne njena zdravnica, pa lahko katera koli druga.

Če ti kašlja, se ne smeš igrat. Lahko je to viroza bronhitisa ali pa pljučnica (?). Pa posebej če full kašlja. Jaz bi šla kar na urgenco z njo zdaj.

Naša je imela virozo bronhitisa, pa ni imala vročine. Bila je zelo živahna, da se je zdravnica sploh čudila. Je full kašljala in imela full malo kisika v sebi (ona je imela 89%, meja pa je več kot 94%). Zato sve bile 4 dni v bolnici.

Jaz ti priporočam, da pejta takoj k zdravniku, če ti full kašlja. Da ne bo še kaj hudega.  Nočem te strašiti.

Pa sporočta kako sta!

(odgovor članu mama76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim pomoč mi pa zelooo kašljamo
19.4.2006 18:19:15   
StBarbara
Jaz bi tudi šla nazaj k zdravniku, kot ti je Ovčka svetovala.

Boš vsaj pomirjena.

_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim pomoč mi pa zelooo kašljamo
19.4.2006 18:31:09   
fipi
Pojdi takoj k zdravniku, ker mislim, da tvoj otrok ima bronhitis.
Pri našem pikecuuser posted image je bilo čist isto, kot si ti napisala, kašelj tako močan, da je bruhal, vse skupaj je pediatrinja vlekla 1 teden, tako, da smo na koncu pristali v bolnišnici na 3 urni inhalaciji in to kar 8 dni.

(odgovor članu mama76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim pomoč mi pa zelooo kašljamo
19.4.2006 20:30:41   
mayflower
Ja, mi kašljamo že dva tedna. Smo bli včeraj v posvetovalnici in ker so pljučka v redu, nimamo nobene terapije. Meni je pa to kašljanje grozno poslušatuser posted image user posted image user posted image . Ne vem kaj naredit... Imate kakšen nasvet, kako v postelci dvignit vzglavje- v zibki ni bil problem, tukej pa ne vem, s čim bi podprla jogi. da bi blo vzglavje zadost trdno.

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prosim pomoč mi pa zelooo kašljamo
19.4.2006 20:37:39   
NinaŠ
Pojdi nazaj k pediatru (ali k dežurnemu) in zahtevaj slikanje pljuč. Saj ni prijetno za otroka, a če bo izvid bp boš vsaj pomirjena, da ni pljučnica ali bronhitis.

LP

p.s. Tina je kašljala en teden, vročine praktično ni imela (oz. zelo malo - 38*), v plujčih se ni nič slišalo, vendar je rentgen pokazal pljučnico (sicer zelo blago obliko, a bogsigavedi kaj bi se razvilo, če ne bi ukrepali takoj).


< Sporočilo je popravil NinaŠ -- 19.4.2006 20:40:01 >

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prosim pomoč mi pa zelooo kašljamo
19.4.2006 21:32:26   
XXYY
Živjo!

Zopet jaz!

Mayflower: mi smo vzglavje vzvišali v pojstelci tako, da smo dali spodi pod jogi dva majhna povštrčka. Samo toliko, da je bilo vzglavje malo bolj vzdvignjeno kot prej. Ne rabiš ne vem kaj dajat spodaj. Mi smo probali z povštrčki. Pa nam je ratal, da je lažje dihala in manj kašljala.

Lep pozdrav. 
 
Mama76 : ti pa sporoč kako je tamala. Pa srečno.

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prosim pomoč mi pa zelooo kašljamo
19.4.2006 21:47:16   
sjug
Zahtevaj pregled krvi pod NUJNO! Če je vročina visoka in jo je težko zbiti gre lahko za bakterijsko okužbo (in ne virozico), ki se zdravi z antibiotiki. Mi smo se slabih 14 dni sprehajali k pediatru in nazaj, potem pa je otrok le šel na pregled krvi. Pa smo bili pečeni, ampak takoj je bilo bolje. Baje je trenutno veliko bakterijskih okužb.


_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prosim pomoč mi pa zelooo kašljamo
19.4.2006 21:50:04   
lelaval
Jaz sem tudi ravno danes bila pri pediatrinji z našo 10 mesečnico. V nedeljo in ponedeljek je kašljala, da sem si že pumpico od starejših pripravila. Včeraj pa sem mislila k zdravniku, pa sva oba rekla, da kašlja ne več tako, vročine sploh ni imela, z nosa pa ji itak že 2 tedna teče. Včeraj zvečer pa je imela temperaturo 37,7 in, ko je hotela zakašljat, se je ful jokala. Do polnoči smo se trudili, ko je revica le zaspala. Danes pa mi je pediatrinja rekla, da je ogromno viroz, ki se končajo z bronhitisom in precej s pljučnico. In diagnoza - virus bronhitis. Pa je še tretji otrok na pumpici. user posted image  

Pojdi še enkrat nazaj, pa vzglavje le zvišaj. Upam, da se čimprej pozdravi.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prosim pomoč mi pa zelooo kašljamo
19.4.2006 22:03:46   
natalina
uf, pol pa nismo edini, pri nas obe dvojčici(8-mesecev) vročina že 4-dan, kašljata,iz nosa gredo hektolitri, kaj je spanje pa itak ne vem več, a si predstavljate to kašljanje v stereo izvedbi enkrat ena pol druga pa zraven še bruhanje, ker se toliko sluzi nabere...skratka noroo!

smo bili danes trtjič pri zdravniku, pljučka ok, krvna slika kaže na tipično virozo, kar se pa tiče slikanja pljuč pa to ni kar tako priporočljivo, zakaj bi otroka izpostavljal sevanju že tako zgodaj, pljučka ponavadi slikajo,če je sum, da se pri poslušanju ne sliši vse ok.

Sem pa vprašala glede bronhiolitisa, ker se ga strašno bojim, glede na to da smo nedonošenčki,sem dobila informacijo, da ko otrok res skrajno težko diha(pa ne zaradi zamašenega noska)takrat naj bi šlo za bronhiolitis in če ima v mirovanju več kot 35 vdihov na min.

upam, da se hitro pocajtamo!


(odgovor članu mama76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prosim pomoč mi pa zelooo kašljamo
20.4.2006 15:09:32   
mama76
Najprej hvala vsem za tako hitre odgovore, z malo sva bile danes pri pediatru in v laboratoriju izvidi sicer niso tako slabi, pljuča pa so zabasana s katarjem, dobile sva Sumamed za 3 dni in singulair granule za lažje dihanje sicer mala je kar živahna tdi pojedla je nekaj in začela piti upam, da nama bo šlo na bolje v ponedeljek imava pregled vam takrat sporočim še enkrat hvala vsem...

(odgovor članu mama76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?