pumpica za nosek od Novartisa (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


karla 04 -> pumpica za nosek od Novartisa (19.4.2006 11:31:58)

Zivjo!

Sem brala v starejsih postih, da ste enkrat omenjale, da je full dobra pumpica za nosek od Novartisa. Zanima me, ce katera ve, ce se dobi morda tudi pri nas in kje. Imam totalno "stalo" z naso 5 mesecno puncko. Ful je prehlajena in ima zamaesn nosek. Cel dan ji ze par dni cistim nosek s fiziolosko in navadno pumpico, vendar ne potegne ven kaj dosti. Nic ne spimo in mala se mi ful smili.
Ce katera kaj ve o tej pumpici bom zelo vesela vsakega odgovora.

Hvala in lep dan se naprej.

L




Bubamaraa -> RE: pumpica za nosek od Novartisa (19.4.2006 11:34:49)

Za to  pumpico ne vem odgovora....Ti pa lahk povem, da jaz ponavadi, ko je Danaja prehlajena naredim poparek iz žajblja in jo takoj prepuca....Tko da ji kapnem v nos ta žajbljev poparek, mal počakam pol pa s pumpico posrkam ven....




tanyak -> RE: pumpica za nosek od Novartisa (19.4.2006 12:01:05)

zelo dobra pumpica za nosek je od chicco-ta, stane okli 800 SIT v baby centru in dobiš zraven nastavke, ki z lahkota potegnejo ven mucke, no vsaj pri nas je delovalo, ko je bila naša bebica prehlajena in je mela zlo polnega noseka.




anajmad -> RE: pumpica za nosek od Novartisa (19.4.2006 15:47:18)

Jst pa uporabljam aspirator za nosek Narhinel,ki se dobi samo v Italiji.Meni je svetovala pediatrinja v razvojni. Je strašno fajn stvar. V bistvu daš nastavek za nosek v dojenčkov nosek in s cevčico potegneš s svojo sapo,v bistvu poskraš (samo seveda ne smrklje) tisto packarijo ven iz noska. Je ful v redu stvar.Stane pa 8 eurov.
en lp[sm=morje.gif]D.




tins -> RE: pumpica za nosek od Novartisa (19.4.2006 22:44:20)

Vse pumpice so eno navadno s....
Otroku povzročaš travme, sebi povzročaš travme, efekta ni- z nobeno.
Mi smo poskusili dve in obupali-sedaj ji čistim nos samo še z Sterimarjem.

Zadnjič sem bila z mojo malo na infekcijski in sem se z zdravnico pogovarjala ravno o tem. Mi je rekla le: Sterimar dobro našpricat, otroka dvignit pokonci, da steče ven in to je to!!
Seveda si zraven lahko pomagaš še z kakšnimi pripravki, inhalacijami. Moja, ko je prehlajena vedno spi s čebulo pod nosom. Sliši se smešno, ampak nam pomaga.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
LP




acjom -> RE: pumpica za nosek od Novartisa (20.4.2006 6:51:03)

Se strinjam s tins, vsaj karse tiče tistih navadnih pumpic, za druge ne vem. Grozne travme![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Tolko težijo pri pediatrinji, da je treba čistit nos s tem, pa prav tako nič ne povlečejo ven, nekaj že no ampak se še vedno sliši, da je nos poln!




XXYY -> RE: pumpica za nosek od Novartisa (20.4.2006 7:54:59)

Živjo!

Če uporabljaš navadno pumpico za nosek. Mi imamo od chiccota.

Mi smo dajali full, full veliko fiziološke raztopine v nosek in smo potem z uno navadno pumpico vso sluz ven povlekli, da je vsaj malo bolj dihala. Ko se je spet nabralo sluzi, smo spet ponovili vajo.

Daj ji full, velik fiziološke raztopine, pa bo.




mayflower -> RE: pumpica za nosek od Novartisa (20.4.2006 8:46:38)

Pejte v Ljubljano: DIAFIT, Petkovškovo nabrežje 29 in kupite aspirator za nos na BATERIJE. To je super zadeva: mi smo prej poskušali s pumpico od Chiccota, pa kateterčke(ko sam vlečeš). Ta aspirator je pa edini, ki se mi zdi, da res očisti nos. Ni poceni :stane 9 tisočakov. Je pa že vnaprej cela pošiljka rezervirana, mi smo imeli veliko srečo, da smo do njega hitro prišli. Informacijo o njem pa sem prvič zasledila na Med.over.net. Toplo priporočam.




Stran: [1]