|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pediater - izkušnje in mnenja
19.4.2006 10:02:49   
Anonimen
Zanima me, kako ste zadovoljne s svojimi pediatri? Kako pogosto imate posvetovalnico, ali vaše user posted image  ob vsakem obisku zmerijo in stehtajo, dobite kakšne posebne nasvete,...?

Jaz sem z našim zelo nezadovoljna, saj imamo posvetovalnico samo takrat, ko poteka tudi obvezno cepljenje, tehtanje in merjenje je 'na programu' 1., 3., 6., 9. mesec in pri enem letu in tudi če želiš, da ti otroka zmerijo in stehtajo, ti povejo, da je pri njih praksa taka, da to ni predvideno, ker je (baje) preveč zamudno user posted image . Sicer pa nikoli nisem dobila nobenih nasvetov o prehrani, o kakšnih vajah (za motoriko, ravnotežje,...), skratka NIČ. Vsako stva sem morala 100x vprašati, pa še potem je bil odgovor bolj tako tako. Se mi pa zdi, da je en kup stvari, ki jih niti ne veš in zato tudi ne vpašaš in bi bilo fino, če bi ti pediate vsaj kaj povedal sam od sebe.

Zdaj me zanima, če je povsod tako, ali imamo samo pri nas tako 'srečo'. Razmišljam o zamenjavi, ampak pri nas je majhen kraj in imamo le enega pediatra (zato tudi moja anonimnost), tako da bi morala user posted image  voziti precej daleč. Vesela bom vsakega mnenja in izkušnje. Hvala!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pediater - izkušnje in mnenja
19.4.2006 10:28:50   
Anonimen
Glede marsičesa je precej odvisno od sestre, ne od pediatra. Za razne nasvete je tudi sestra prava oseba, za handling in podobno tudi.

Kar pa se pogostnosti posvetovalnice tiče, pa je vse v skladu z ZZZS, zdravi otroci ne potrebujejo več obiskov v prvem letu.

Jaz sem predvsem s sestro zelo zadovoljna. Bomo videli, kaj bo, ko menjamo zaradi selitve.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pediater - izkušnje in mnenja
19.4.2006 11:13:52   
TONČI.
Obiski so tako pogosti povsod, kjer je vse ok. Glede nasvetov je pa pri nas enako. Kar koli jo vprašam mi reče:" pri prvem obisku ste dobili brošurce in notri vse piše". Ja hvala lepa za tak odgovor. Ne sekiraj se, povsod je kakšen šmorn.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pediater - izkušnje in mnenja
19.4.2006 12:39:50   
makica
Pri nas smo imeli redni sistematski  pregled pri 1, 2, 3, 4.5, 6, 9 in 12 mesecih. Vsakič otroka sestra zmeri in stehta in s tem preveri kako napreduje. Poleg tega zmeri obseg glavice in prsnega koša. Vse izpolni v karton, kjer je graf s krivuljami koliko naj bi v tej starosti otrok bil velik in težak in imel obseg glavice in prsnega koša. Ko pridemo do pediatrinje najprej otroka celega pogleda (ušeska, grlo, trebušček, posluša srček in pljučka, kako se obrača,...). Na koncu naredi še vse "igrice" za denverski test.
Ko vse izpolne razloži kaj je v tem času opazila (ali je zdrava, kako napreduje,...)

V glavnem pregled traja pri sestri cca 5 minut in pri zdravnici cca 10 minut. Glede prehrane pa nas je prišla na dom obiskat patronažna, ki pride kar velikokrat na obisk (v prvem mesecu po potrebi (pri nas 6x), pri 2, 3.5, 9, 12 mesecih in potem mislim da še pri 1.5 in 3 letih)

V glavnem se mi zdi da je v naši regiji prav fajn zdravstveno poskrbljeno za naše malčke

< Sporočilo je popravil makica -- 19.4.2006 12:41:22 >

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pediater - izkušnje in mnenja
19.4.2006 13:20:40   
Anonimen
men se pa to kar ti opisuješ zdi čist normalno. pri nas so posvetovalnice prav tako pogoste kot pri vas, nikol niso tut delal nobenih testov kot slišim da jih ponekod..al otrok že prime fižolček pa take fore k se mi zdijo brezvezne, tut o prehrani ni svetovala zato maš patronažno sestro! mislm da mal pretiravaš. vesela bod da z otrokom ni nič narobe pa da ga ni treba skos k dohtarju vlačit po nepotrebnem sej sam še kej fašejo po tistih čakalnicah.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pediater - izkušnje in mnenja
19.4.2006 20:36:08   
mojcazup
Kratko in jedernato...ce nisi zadovoljna ga zamenjaj. Mi imamo preglede vsak mesec  ali pa vsaj tehtanje. Vedno dobim kak nov nasvet pa tudi kako brosuro nap. o dojenju, prehrani,....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pediater - izkušnje in mnenja
19.4.2006 22:48:37   
mml
Pri nas tudi zaenkrat pregledi 1., 2., 3. mesec, no sedaj 4,5 meseca (2. cepljenje). Vedno tehtanje, izmerijo dolžino in obseg glavice. Najprej se s sestro pogovoriva o hrani, prebavi, morebitnih težavh. Potem pri zdravnici pa spet pogovor, sledi temeljit pregled, vedno posluša srce, pljuča, preveri reflekse, pogleda usta in žrelo in oceni primernost razvoja.
Skratka jaz hodim v ZD in sem zelo zadovojlna. Držijo se ure, ko si naročen, do sedaj sem čakala max. 10 minut.

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu mojcazup)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?