Barbs
|
Mali jo zagotovo ne ignorira, to drži kot pribito. Saj še ne ve, kaj je to. Pač ni imel možnosti jo spoznati in ker je v obdobju, ko je bolj previden z neznanci, je pač tako kot je. Ne pozabi, da ne po njegovi krivdi. Babica mu je pač še ena od tujcev. Sploh, ker živite tako blizu, bi jaz na tvojem mestu skušala storiti vse, da bi se razmere izboljšale. Ko bo večji, bo sam vprašal za babico in verjetno kdaj tekel tudi do nje. Zato je bolje, da mu to olajšaš in pripraviš že zdaj. Rojstni dan je priložnost, da z razlogom omiliš situacijo. Morda bo potem tudi vse ostalo lažje steklo. Bodi prijazna, bodi TI tista, ki bo pokazala, da se lahko dvigneš nad prepire in nepotrebno "lajanje", kot praviš. Če bo napeto, malce potrpi, z zavestjo, da v končni fazi ne delaš popolnoma nič narobe - nasprotno. Verjetno tudi tvojemu dragemu ni vseeno, da se ne razumete z njegovo mamo. Tako bo dobil še dodatno potrdilo, da ima pametno in prijazno partnerico in da je problem drugje ( če bi tvoja prijaznost morebiti naletela na gluha ušesa) . Pa še to - vabilo naj "pošlje" mali. V smislu - draga babica in dedek; dopolnil bom eno leto in tudi vaju vabim, da mi pomagata upihniti prvo svečko , to soboto ob 16h, pri nas doma. Zelo bom vesel, če si bosta vzela urico časa za moje prvo praznovanje. Vajin vnuček (in ime) ... Pa naj bo kar veselo, pisano vabilo, kakšno slikco prilepi zraven, pa do časa dajte v nabiralnik - da bosta lahko premlela vse skupaj in v končni fazi vnučku tudi kupila kakšno darilce. Le kdo bi lahko zavrnil takšno vabilo???? In naj ti ne bo nelagodno, lepo postrezi, bodi sproščena, kljub temu, da ti ni treba ravno "lesti v rit" komu in jo pretirano ogovarjati. Potrudi se; po moje se boš tudi ti boljše počutila, boš videla. Po moje je tudi babici na trenutke hudo, le da je morda preveč "lesena", ali pa si ne upa narediti prvega koraka.