mozoljčki po ličkih (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

zita -> mozoljčki po ličkih (18.4.2006 13:52:18)

Moje detece je bilo staro šest mesecev in pred 10 dnevi smo začeli uvajati gosto hrano. Do sedaj:jabolko, banano, korenček, kolerabico.
Opazila sem, da ima po ličih na vsako stran tri male rdeče pikice, po telesu ničesar. To se je pokazalo šele sedaj po 10 dneh goste hrane. No, tudi prej je kdaj priletel kakšen mozoljček, amapk nič posebnega.

Zanima me, ali je to normalna reakcija na gosto hrano? ALi pa je to kakšna alergija? Ali pa celo to, da je mami jedla šunko za praznike? :-)

Tiamo -> RE: mozoljčki po ličkih (20.4.2006 7:33:24)

Moja je isto dobila mazolčke po ličkih, pa nevem a je od hrane ali pa od zobkov. Sem poklicala v posvetovalnico in so rekli, če po telesu ni nič je vse OK. Pravijo da se koža čisti.

makica -> RE: mozoljčki po ličkih (20.4.2006 19:04:46)

Pri nas je pediatrinja rekla, da so lahko taki mozoljčki posledica slinjenja. In dejansko se ji pojavljajo takrat, ko se bolj slini. Naročila nam je, da ko se pojavijo naj jih namažem z Bepanthenom in ponavadi res hitro izginejo. 

Alina_alin -> RE: mozoljčki po ličkih (21.4.2006 22:27:59)

Alergija na hrano - mozoljčki ipd - bi naj bili po celem telesu, tako je nam povedala pediatrinja. Naša je imela pod brado in na ličkih ob bradi male mozoljčke - sem pogruntala, da ko  rastli zobki in se je izrazito slinila, nosila slinček. Pa če je bil slinček že moker so se naredili ti mozoljčki. Zato slinček menjujemo tudi na 5 minut, ko teče v potokih slina...

BlankaT -> RE: mozoljčki po ličkih (24.4.2006 23:15:01)

Pri nas pa so bili mozoljčki znaki alergije [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Rdeče izpuščaje v obliki mozoljčkov je dobil ob ušesih in odzadaj na vratu in to že, ko je bil star 2 tedna. Smo ugotovili, da ima alergijo na beljak, mleko itd.

kati* -> RE: mozoljčki po ličkih (25.4.2006 10:41:50)

alergija je bolj sistemska - bi bilo po večjem delu telesa

Se morda kaj več slini? Pri nas se zaradi zobkov precej slini in zaradi tega ima kar nekaj pikic

Stran: [1]