kožica na spolovilu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simonalokar -> kožica na spolovilu (18.4.2006 9:22:32)

Živjo mamice jaz imam 5 tednov starega sina in imava en zelo velik problem kožica na lulčku ne gre dol z možem sva probavala in ne gre.
zdaj ima že čist rdeče in ko se ga dotaknem že joka.
mene pa skrbi kako bo to šlo.
zato vas prosim za nasvete kako naj to odpraviva.

najlepša hvala za nasvete

simona in sinček blaž.




Anonimen -> RE: kožica na spolovilu (18.4.2006 9:37:57)

Pusti pri miru, povej pediatru na posvetovalnici in ti bo on povedal  kako ravnati. Itak pediatri sami pogledajo, kako je s tem. Ta čas pa res pusti pri miru.
Meni je pediatrinja rekla, da ni treba kožice nič raztegovati, da se to samo od sebe uredi (ali pa ne).
Menda pa pediatri o tem svetujejo različno, zato počakaj na posvetovalnico.




kati* -> RE: kožica na spolovilu (18.4.2006 9:43:39)

živjo

s kožico se vam nikamor ne mudi. Rdeče ima verjetno zato, ker sta vidva vztrajno poskušala! Pazita, ker se mu lahko vse skupaj vname!! Počakajta še nekaj časa, saj mora kožica "dozoreti". Imata časa kar celo leto. Pri nas, je pediatrinja pri 4m to naredila (je imel tud kar prcej rdeče in smo dobili mazilo) in od takrat poskušam nadaljevati jaz - pri vsakem kopanju lepo očistim. Glede na to, da je star 5 tednov, sta verjetno imela kak pregled?
Predlagam, da vse skupaj pustita. Umivaj ga nežno s kamilicami, dokler rdečina ne izgine. Potem pa pri vsakem kopanju čisto malo potegneš dol in vsaj dan malo več oz. na naslednjem pregledu, prosi P naj to naredi oz. svetuje kako in kaj.




Antigona -> RE: kožica na spolovilu (18.4.2006 10:53:58)

S kožico se vam res nikamor ne mudi. Jaz sem jo pustila čisto pri miru, dokler je ni najprej pediater pri 6 mesecih dol potegnu, od takrat naprej mu jo pa pri vsakem kopanju dol potegnem in sčistim... Je imel pa prav tako nekaj časa rdeče in celo nekaj kapljic krvi je bilo...




renan -> RE: kožica na spolovilu (18.4.2006 21:54:23)

Meni so svetovali, da kožice ne smeš nikoli na silo vleč. Samo pri kopanju, ko se zmehča, jo je potrebno nežno potegnit in očistit spolovilo. Rdeče ima, ker sta preveč vlekla. Umivaj mu s kamilico, da se vse skupaj umiri.

LP, Renan 




Bonnie_RR -> RE: kožica na spolovilu (19.4.2006 11:57:28)

Meni je pediatrinja na prvi posvetovalnici rekla, da naj kožico pustim kar pri miru in naj nič nikamor ne vlečem, tudi pri kopanju ne...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sedaj pa imamo v petek drugi pregled in bomo vidli, kaj bo rekla.

Rdeče je pa pri vas po mojem mnenju od vajine prevelike vztrajnosti.

LP




Stran: [1]