Gina -> RE: Kuskus (18.4.2006 21:12:00)
|
Meni je kuskus tako zelo dober, da ga naredim večkrat kar za vso družino. Meni je najboljši ob zrezkih v smetanovi omaki ali ob zelenjavni omaki (oboje naredim čisto simpl, popražim najraje por, če ga nimam pa čebulo, potem pa dodam ali meso, na koščke zrezano, ali pa zelenjavo, kar imam doma. Dodam začimbe, potem pa za h mesu veliiiiko sladke smetane in malo peteršilja, za h zelenjavi pa ponavadi malo paradižnika, svežega ali mezge, lahko pa tudi smetano, če ti je ljubše). Naredim ga - kuskus pa vedno samo tako, kot piše v navodilih. Vržem ga v slan krop, ki mu dodam žličko olja, pokrijem in pustim stati 3 minute. Potem dodam še majčkeno masla in razdrobim z vilicami. Njami. Edino pazit moraš, da ne kupiš kakšnega kuskusa, ki se "razkuha", spacka. Nekateri francoski kuskusi so taki, pa so potem meni zanič. Mora ostati cel, v zrncih. Meni je še najboljši naš, domač navaden - iz vrečke, se mi zdi da 250 gramske, mojemu pa bio kuskus - je bolj temno rjav. Ena moja kolegica ga dodaja zelenjavnim juham na koncu, da jih zgosti. Tudi dobro.
|
|
|
|