mini vrtnice in evkaliptus (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

k1 -> mini vrtnice in evkaliptus (17.4.2006 11:49:14)

ve mogoče katera, kako se te bakerjeve vrtnice (za hišo in teraso), ki so v okrasnih lončkih obrezujejo? enako kot zunanje? ali samo pustim, ko cvet odpade?

pa še ena o evkaliptusu. mam občutek, da smo zaključili z njim. listi so čisto suhi, ali je še možnost, da pride k sebi in požene nove liste? saj smo ga čez zimo zalivali - nekje 1x mesečno. ali se lahko kar poslovim od njega?

thx za  vsak odgovor.

india -> RE: mini vrtnice in evkaliptus (17.4.2006 11:56:45)

Sicer osebnih izkušenj nimam,ne z enim ne z drugim. Sem pa ravno o Bakkerjevih vrtnicah prebrala,d a lepo uspevajo,...treba jih je po mojem enako gojiti kot vse ostale mini vrtnice.

Kar se pa tiče evkaliptusa, pa vzami en list,vejico,...pa pojdi v lekarno v Kaliji, tam ti bodo povedlai,ali je še rešitev ali ne več. Če boš šla na Tezno,potem poišči go. Jožico, ona je strokovnjak na tem področju!

dix -> RE: mini vrtnice in evkaliptus (17.4.2006 15:00:53)

Jaz vsako leto eno mini vrtnico ubijem, ker jo pozimi odnesem not in jo pozabim zalivati, ali pa jo prepozno odnesem not ko je že zmrznila ali pa jo celo zunaj pozabim. Mislim da je samo 1 enkrat preživela zimo pri meni. Moja mama ima pa tako lepo zunaj posajeno že kakih 10 let [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Stran: [1]