MESO - kdaj in katero? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

poliloni -> MESO - kdaj in katero? (15.4.2006 22:13:50)

Mene pa zanima kdaj ste začele svojim malčkom dajati meso in katero? Pri našemse je namreč pokazala alergija na perutnino, pa me zanima kdaj potem govedino, teletino...., koliko le-tega? In na kakšen način ste ga pripravljale - a samo kuhano ali kako?

Hvala za odgovore!

sjug -> RE: MESO - kdaj in katero? (15.4.2006 23:25:30)

Pri 8 m samo teletino iz juhe. Kmalu bo probal ribico, verjetno osliča. 

Dashenka -> RE: MESO - kdaj in katero? (16.4.2006 9:24:10)

Pri 6m: teletino, govedino, perutnino, ribe:

Teletina in perutnina: na drobno narezan por in meso sem prepražila na žlički olivnega olja,  dodala zelenavo (korenje, grah, buške, paradižnik, papriko, krompir, riž, krah, stročji fižol, itd) in skuhala.
Nato sem meso narezala na drobne koščke.

Govedina: pripravila kot makarone bolognese.
Torej 2x faširano pusto govedino sem malo posolila (za naju z možem sem posolila in poporala ločeno čisto na koncu) prepražila skupaj s porom na malo olivnega olja, dodala na koščke narezan olupljen paradižnik. 5min pred koncem kuhanja pa še seskljan strok česna, peteršilj in baziliko.

Makrona (ponavadi špagete) sem za hčerko kuhala malo dlje (tako, da niso bili aldente), jih odcedila, zmešala z omako in zrezala na 1-2 cm velike koščke.

Riba:file bele ribe popekla na olivnem olju.

KODA -> RE: MESO - kdaj in katero? (16.4.2006 19:46:09)

Pri tamalem,ki je alergik smo začeli z puranom pri cca 6 mesecih.Nato smo poskusili ribo.Kasneje pa še domačega zajca.
Govedina in perutnina naj bi bili na stop listi zaradi alergij na mleko in jajce.

Anonimen -> RE: MESO - kdaj in katero? (17.4.2006 10:30:04)

Perutnina, zajček - tam nekje po 6m
Govedina iz juhe - okoli 7m
Ribica (oslilč) - 9m

Jessy -> RE: MESO - kdaj in katero? (17.4.2006 14:58:34)

Meni so v posvetovalnici rekli, da vso perutnino in zajca uvajamo od 6. meseca naprej, od 8. meseca pa govedino. Svinjino in ribe šele po 1 letu. Tega se tudi držim. Količina pa naj bi bila 30-35 g mesa do 3x na teden.

Seven* -> RE: MESO - kdaj in katero? (17.4.2006 15:07:19)

Pocasi bomo stari 8 mesecev, pa se nismo poskusili mesa. Mi smo bolj med pocasnimi uvajalci.. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stran: [1]