NUJNO-VROČINA (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


KIKI* -> NUJNO-VROČINA (15.4.2006 12:59:05)

Prosim svetujte kaj naj naredim. Hčer je v sredo dobila hud suh kašelj,zvečer isti dan vročine 39 v ritki merjeno. Naslednji dan jo peljem k zdravniku, ker je zjutraj vročina narasla na 40 v ritki in ji dala lekadol potem je zdravnica merila pod pazduha ij je imela 2 uri po odmerjanju z lekadolom 39,7 vročine. pregledali so ji kri in vodo-vse je negativno. ima gnojni izcedek iz nosa-rumen in hud kašelj-se izkašljuje tako da zraven bruha-je skoraj nič-včeraj samo 1 malo fruhzwerge in nekje 3 -4 dcl čaja na dan. danes em klicala zdravnico in je rekla da lahko taka vročina traja tudi cel teden-ampak naša Klara bo po 1 tedenu dehidrirala do [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Vse kar sem ji rekla da nič ne je da zelo malo pije in da veliko zbruha-no skoraj vse,kar spravi vase-po moje je shujšala že celo kilo, pa jih ima pri enem letu komaj slabih 8 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. ona je odvrnila da je to čisto normalno-meni pa ni, ker jo vidim da se kar trese ko hoče biti na nogicah-saj ne mora stat če je vsa dehirirana in izsušena.
A naj jo še danes peljem nazaj?! Prosim svetujte kaj naj-svečke Voltaren ji momentalo znižajo vročino-za 2 uri je zopet 39,5 v ritki merjeno.

PROSIM POMOČ!!!
Adela




KIKI* -> RE: NUJNO-VROČINA (15.4.2006 13:09:29)

še nekaj me zanima.
Če jo bodo poslali v bolnico, kaka infuzija bi jikar prav prišla ane?
KAJ NAJ PROSIM POMAGAJTE Z NASVETI!!!



OBUPANA mamica Adela




mamči -> RE: NUJNO-VROČINA (15.4.2006 14:56:23)

Pelji jo k zdravniku!! Pomisli, da bo zvečer vročina še narasla, ona pa je že zelo šibka.
Po moje ima lahko virusni bronhitis in ča jo bodo inhalirali bo veliko bolje. Ponujaj ji veliko za pit, pa mogoče kakšno sadje, če bo hotela, ali pa magari kakšno sladkarijo - sam, da nadoknadi malce kalorij.

Idita se pokazat k zdravniku, al pa vsaj pokliči noter, naj ti svetujejo kaj naredit. Vročino zbijaj tako, da je čim manj oblečena, spalnica naj ima bolj hladen zrak in rahlo jo pokrij. Če bo vročina nad 38,5 pa ji zbijaj vročino s kopeljo - temp. vode okoli 37 stopinj, ali pa jo osveži z krpico.






tulip -> RE: NUJNO-VROČINA (15.4.2006 17:16:34)

Če čutiš tako, jo pelji k zdravniku!
Če je njena pediatrinja čudna, pa kasneje k dežurnemu!
Vročino zbijaj s kopeljo, najprej mlačna voda, ki ji je še prijetna in dodajaš bolj hladno (ne mrzlo!).
Tudi mi smo preživeli prvo virozo, ne s tako visoko vročino, pa smo okrog zdravnikov letali....Saj zato so pa tam, a ne?
Lepo se pozdravita!




KIKI* -> RE: NUJNO-VROČINA (15.4.2006 17:23:34)

Živjo!
Ko se je Klara zbudila ji je vročina padla na 37, kot bi me slišala-tako da je nisem peljala k zdravniku, če ji pa naraste nazaj na 39 pa greva takoj.
Saj sem klicala na otroški dispanzer, pa je rekla da je to vse o.k., da take so pač viroze, ter da izvidi so itak vsi o.k.
Hvala vseeno, ampak upam da ostane pri 37 stopinjah! Kopel ji je res pomagala-z 39 na 37 in temperaturo 37 drži že 4 ure!




tins -> RE: NUJNO-VROČINA (15.4.2006 17:40:40)

Viroze razsajajo!
Te čisto razumem Kiki, kako si prestrašena in če bo spet hudo, ne odlašaj z obiskom zdravnika!
Tudi mi smo jo fasali in tudi moja ni NIČ jedla in ne pila cel dan, vročine nismo imeli, kašljala in smrkala je pa kot tavelik. Naslednji dan sem dobila pri pediatrinji napotnico za infekcijsko, kjer je dobila infuzijo (tud mi so lahkokategorniki in se ji 1 dan brez hrane že ornk pozna). Po infuziji smo šli domov pančkat, včeraj je že minimalno jedla in pila, danes je pa že cel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] in pomoje bomo jutri že za sprehod zdravi!

Upam, da vam tega ne bo treba, ampak če se ti bo zdela pikica res slabotna kar pojdite na infuzijo, saj jim potem ful odleže in tudi apetit dobijo!
Poročaj, kako bo mala!
LP




mačica -> RE: NUJNO-VROČINA (16.4.2006 10:48:32)

No, mi smo tud mislili da je viroza pa se je izkazalo za bakterijsko pljučnico! ( isti simptomi kot pri virozi! Kri je pokazala 3x prekoračeno mejo levkocitov!!!)Pozorno opazuj otroka, če se ti zdi kar koli sumljivo takoj k zdravniku saj jih mamo za to a ne?
lp, mačica




Stran: [1]