dopust (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

mateja 26 -> dopust (14.4.2006 16:11:45)

Spet jaz težim.
Pri mojem možu morajo vsi,ki gredo in kadar gredo in kamor gredo, biti dosegljivi na telefon vsak dan med 7-8 uro.To potem zame ni noben dopust,saj si istočasno tudi v službi.Saj tisti bogi teden,bi lahko dali mir.

Kako je pa pri ostalih?Je tudi tako?Se vam to zdi normalno?

Hvala lepa za odgovore.
mateja

kepa* -> RE: dopust (14.4.2006 16:23:31)

Midva takrat oba dava tel na tiho, moj ga celo izklopi in samo zvečer preveri, če je kaj nujnega.
Če bi pa še na dopustu govoril po tel toliko kot doma, bi imela pa vojno.[sm=grrr.gif]

kapesanta -> RE: dopust (14.4.2006 16:34:47)

Tisti srečneži, ki imamo službene telefone, moramo biti dosegljivi. Se pa s tem popolnoma strinjam - ker če dobiš telefon moraš imeti tudi nekaj obveznosti. Niti si ne predstavljam, če svojega šefa cel dopust ne bi dobila na telefon, pa bi se zgodilo kaj takega, da sama ne bi mogla oz. ne bi bila pristojna rešiti. Pa tudi zakaj bi sodelavcem zagrenila službo, da bi brskali po mojih fasciklih in računalniku, da bi našli kakšno stvar? Že itak morajo kakšno stvar narediti namesto mene....
Dokler pa nisem imela službeni mobitel, smo imeli pa SMS princip dela.

Moj [sm=love.gif]  pa mora biti dosegljiv od 7-16 (v službenem času), za ostali čas je pa zaželjeno, da je dosegljiv za šefa in sodelavca, s katerim menjata dežurstvo.

Gina -> RE: dopust (14.4.2006 20:51:54)

Tisti, ki imajo to v pogodbi, imajo zato tudi višjo plačo ponavadi. Če pa ni dobil višje plače iz tega naslova, pa v bistvu sam ni mislil, kako in kaj, ko je podpisoval pogodbo. Čez pogodbo pa ne moreš kaj dosti....sam se odločiš, na kakšne pogoje pristaneš.

daddy -> RE: dopust (14.4.2006 20:54:54)

Med 7 in 8 uro? ****, jaz moram bit dosegljiv skos .... pa no big deal, tak ko je Gina rekla. Saj se vsak sam odloči, na kake pogoje dela pristaja. Mal kruto se sliši, ampak tak pač je.

Anonimen -> RE: dopust (18.4.2006 13:28:41)

Neee... ko zaprem sluzbena vrata.. zaprem pac vrata.. in tudi ce kdo klice.. se javim samo v primeru, ce se mi pac tko zazdi.. ampak obicjano se mi ne zazdi tko.. Ker ko jih enkrat navadis, da si vedno dosegljiv.. te skoz gnjavijo.. Tudi ce jaz koga potrebujem pa je na dopustu, ga tudi slucajno ne bom klical...
Seveda je to odvisno od narave dela.. Moje delo ja pac taksno, da se rok doloca v tednih in mesecih.. ne pa v dnevih in urah.. ali pa celo v minutah..
In ce ne koncam pac do tistega roka.. se pa rok premakne.. logicno ne.. ?!

Meni bi bilo zdaj kar cudno, ce bi mi kdo rekel, da moram do konca tedna neki naredit.. kaj sele ce bi rekel, da moram biti dosegljiv na svoj telefon!? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
Glede tega sem kar srecen.. ker vsak trenutek lahko recem.. zdaj me pa en teden ne bo.. in nobenega problema..

NRMM -> RE: dopust (18.4.2006 16:53:37)

Pri nas je bilo tudi tako, ampak morali smo bit dosegljivi 24 ur na dan, 365 dni na leto (še zdaj, ko sem na porodniški se oglašam na službene klice, sej pa ni taki problem, če je kaj narobe in lahko pomagaš)......Imamo službene telefone to je res, pogovore v celoti plačuje firma, na začetku bi naj bilo tudi nekaj dodatka k plači, ampak tega pa med dopustom nisem zamenjala za mir in smo se pač dogovorili, da v tistem mesecu ni dodatka in se dogovorila s sodelavcem, da je namesto mene on ''dežurni'', ko je on na dopustu pa jaz........nič lažjega, sej pa se da vse zmenit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]