GEONISTIN (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pinkiponki -> GEONISTIN (14.4.2006 8:59:05)

Zanima me, če katera ve, če se svečke Geonistin dobijo brez recepta in koliko to stane??

tiasha77 -> RE: GEONISTIN (14.4.2006 9:51:40)

Zdravo!

Za Geonistin mora bit nujno Rp, sploh če si noseča, se pa plačajo, ker so na negativni listi, mislim da je cena cca 1300SIT! Če maš kako vnetje, je najbolj, da pokličeš svojega G, najverjetneje ti bo predpisal Canesten ali pa Vagisan.

En farmacevtski pozdravček, T

puncica -> RE: GEONISTIN (15.4.2006 10:20:26)

Jaz sem jih dobila na recept pa nisem nič plačala.

beki -> RE: GEONISTIN (15.4.2006 12:15:49)

Se dobi na zeleni recept (brez doplacila), ampak ce si noseca in imas vnetje, se raje par dni mazi z Canestenom (samo zunanje splovilo). Geonistin je antibioticna maza, ki sicer res deluje samo lokalno ( na sluznico), ampak po mojem mnenju raje ne. Jaz sem se ene stiri dni mazala, pa je bilo cisto dobro. Ce pa imas samo mocen izcedek, je pa to popolnoma normalno in se ne sekiraj.

pearl -> RE: GEONISTIN (17.4.2006 18:39:08)

Geonestin predpiše g., ker vsebuje tetraciklin, ki je prepovedana subsanca v času nosečnosti in otrok do 10 let , le previdno in vsaj prej poskusite  s kakšnimi drugimi svečkami, seveda se je pa pred vsako uporabo vsakršnih zdravil potrebno posvetovati s svojim g.
Pa še nekaj o tetraciklinu:
Ker tetraciklini vežejo nase Ca- ione imajo ti znane stranske učinke : -povzročajo obarvanje zob, upočasnijo rast zob in kosti, lahko pride do deformacije kosti (vse te posledice so lahko trajne).
-drugi stranski učinki so še lahko slabost, bruhanje, izguba apetita (resna), pri nosečnicah lahko pride do zastrupitve ali uničenja jetrnih celic, srbečica anusne odprtine in vagine.

pinkiponki -> RE: GEONISTIN (18.4.2006 11:54:05)

ja men jih je pa g. v času nosečnosti predpisal?!?!?

Stran: [1]