ksenija. -> RE: Aprilke 2006 (14.2.2007 10:47:57)
|
Po dolgem času se spet oglašam. Sploh nimam časa zadnje čase za internet. Smo bili čez vikend spet bolani. Zalo je cel vikend kuhala vročina. Danes (sedaj že včeraj) pa je z vročino začel Blaž, hvalabogu mu je vročina pasla in je ni več. Marelica z mano je vse OK, samo res se nimam časa oglasit, ker dnevi kar bežijo. Se vam bom pa sedaj pridružila še pri aprilkam, da se pofočkam, sedaj ko imam PDP, sem namreč v ponedeljek imela prvi pregled in UZ – sem videla majhno pikico. Moj PDP je 26.september. Mogoče pa bo kaj kasneje – Na Zalin rojstni dan. To bi bilo res super. Moram pa se nekaj pohvaliti. Blaž hodi!!!!!! Naredi tako po dva tri korake. Je prav zanimiv, kar sam se spusti in gre. Je pa ful stabilen in ga skoraj ne rabim nič pazit, ker se kar sam vrže na rit ali kolena, ko čuti, da izgublja ravnotežje. Pa kar sam se vstane iz klečečga položaja in to brez opore. Se mi zdi, da je kar hitro shodil, Zala je začela hoditi pri enem letu. Ankica tudi vam čestitke za samostojne korakce. Danes sem imela prvi pregled in UZ – sem videla majhno pikico. Moj PDP je 26.september. Mogoče pa bo kaj kasneje – Na Zalin rojstni dan. To bi bilo res super. Z uspavanjem mi zaenkrat nimamo težav, vedno (podnevi ali ponoči) zaspimo tako, da ga leže stisnem k sebi, včasih se še malo upira in vstaja, potem pa omaga. Včasih se tudi malo zjoče, ampak vedno zaspi tako v roku 15 min. Aja, pa še nekaj se je zgodilo v tem času, ko se nisem oglašala. Z Blažem se ne dojima več. To je bilo tako na miren in tih način, da sploh ne morem verjeti. Je kar sam nehal. Najprej se je nehal dojiti ponoči, se je potolažil kar z vodo ali dudo. Tako sva se tri dni dojila samo zjutraj okoli sedmih, ko se je prebudil in je potem po dojenju zaspal še kakšno uro. Potem pa je kar začel spat ponoči in je sedaj spal od desetih do šestih zjutraj. Takrat sem mu dala malo vode za spit in dudo in je spal ponavadi do 8.30. Malo sicer sedaj štrajka s spanjem, ko smo bolani in ga je Zala prebujala ponoči. Pa upam, da bo potem spet spal, ko bomo zdravi. Me pa res ful veseli, da se je tako odvadil dojenja, ker sem ga že prej parkrat probala odvadit, pa se je tako drl, da sem mu rajši kar zizo potisnila. No, ta post sem v Wordu začela pisat že včeraj, pa se moram sedaj potožit, da je za nami spet grozna noč, ima Blaž malo noseka zadelanega in smo se do treh prebudili vsaj 15 x. Potem sem pa šla in mu res noseka našpricala in spucala, sicer se je drl kot zmešan, sem mislim, da bo zbudil vse pri hiši, pa je bilo potem malo boljše, smo spali vsaj dve uri v enem kosu, potem pa spet prebujanje na pol ure do osmih. Se mi zdi, da nisem nič spala. Upam, da bo danes boljše. Sedaj sem vas še malo prebrala, pa da malo pokomantiram. Eya, Zala je dobila tisto alergijsko reakcijo na mleko v prahu proti driski (reče se mu HN 25). Hvalabogu je sedaj spet vse OK in da tako tudi ostane. Flecker1 tudi Blaž je kot prilepljen namene, če sem jaz zraven sploh noče k nikomur, pa niti zaigra se takrat ne sam. Če smo sami pa se ful lepo sam zaigra. Pa tudi ni problema, da ne bi pri kom ostal, ostane tudi cel dopoldan pri babici, samo mene ne sme biti zraven. Vidim, da je enim kar nekaj kg še ostalo po porodu, saj bo to šlo hitro dol, ko bodo začeli hoditi in boste začele letati za njimi. Jaz sem imela 50 kg, ko sem zanosila z Zalo, zredila sem se 12 kg v nosečnosti in je do Blaževe nosečnosti ostalo samo 2+, sem pri njem štartala z 52 kg. Tudi v drugi nosečnosti sem se zredila 12 kg in je šlo do tretje nosečnosti vse dol. Tako, da sem tudi sedaj štartala z 52 kg. Sem kar malo zabluzila s temi kg. No, sem pa tudi med starejšimi. Stara sem 31 let in pol. Še nekaj vas moram vprašat, pozna katera kakšno domače zdravilo proti kašlju, je Zala včeraj začela nekaj kašljat. DeVilla, jaz sicer z Blažem zaenkrat nimam težav, da ne bi jedel, čeprav ima kilažo bolj majhno in me toliko ne skrbi. Bolj me skrbi za starejšo. Stara je dve leti in je nasploh bolj suhica, sedaj pa je bila v januarju kar nekaj bolna (je dala dve viroti skozi) in se moram kar za vsako žlico skregat z njo. Me kar malo skrbi, saj pri dveh letih in štirih mesecih tehta dobrih deset kilogramov. Saj drugače se mi zdi, da niti ni taka ful suhica, ker je tudi bolj majhna in ima kar trebušček (sedaj ga ja sicer izgubila).Najhujše pa mi je to, ko pridem k mojim staršem in non stop poslušam od očeta kakšna je in da nič ne je. No, sem pa bila tudi jaz grozno neješč otrok. Ko sem šla v malo šolo sem tehtala 15 kg in merila 104 cm. Sem tudi jaz preverila Blaževo numerologijo: Število imena: 5 Oseba je popotnik, ki ljubi prostost. Potrebuje raznolikost in spremembe in je sposobna početi več stvari hkrati. Število osebnosti: 3 Drugi ljudje ga/jo dojemajo kot prijateljsko, optimistično, zgovorno, brezskrbno in zabavno osebo. Število srca: 2 Notranja občutja in talenti ga/jo vodijo, da sodeluje in ustreza drugim na podlagi svoje rahločutnosti in diplomatskih veščin. Otrok s številom imena: 5 Če imate doma otroka s številom imena 5, pazite da boste redno jemali vitamine, ki vas bodo ohranjali pri močeh, ko boste sledili temu živahnemu otroku. Že kot dojenček ima otrok s številom imena 5 oči vedno na pecljih, spremlja vsak gib in ptemik in komaj čaka, da bo shodil. Ker je tako radveden, ne pozabite zavarovati hiše ali stanovanja pred njegovimi nalimi ročicami. Umaknite čistila in ostre predmete, ki bi lahko sprožili njegovo brezmejno domišlijo in vedno nosite s seboj prvo pomoč. Niti za trenutek ga ne pustite na previjalni mizi ali v vaši veliki postelji brez varstva, saj se bo otrok s številom imena 5 drugače že pripravljal na svoj prvi polet. Ker je izredno eksperimentalen, boste včasih zato, da bi ga obvladali, potrebovali stajico, vendar pa vam ga bo tam uspelo zadržati le toliko časa, da razmeče iz nje vse igrače in vam začne tarnati, ker ste mu omejili svet. Otrok s številom imena 5 je nemiren in radoveden, zato v šoli potrebuje učitelja, ki zna vzbuditi otrokovo zanimanje in ve, kdaj se njegova pogosta vprašanja ne tičejo več obravnavane teme. Njegovo najljubše vprašanje je »Zakaj?«. Za fizično spretnega otroka s številom imena 5 ni boljše sprostitve kot je šport. Je tako živahen, da rad hkrati opravlja več nalog. Tako ga boste pogosto opazili, kako hkrati gleda televizijo, govori po telefonu, dala domačo nalogo in se igra s svojim psom. Otroka s številom imena 5 je nemogoče presenetiti, saj rad odkrije skrivališča daril, jih dobro pretipa in pretrese in pogosto tudi pokuka vanje. Otrok s številom imena 5 bo v vaše življenje nedvomno prinesel ogromno dogodivščin in vam ne bo nikoli dovolil, da zapadete v rutino. Je kar nekaj resnic v tej numerologiji. PA uživajte današnji dan. Jaz sem Zalo malo poslala v varstvo k babici, tako da sva z Blažem sama. Mi je moj ati prinesel rožico za Valentinovo, ko je prišel po Zalo. Sem bila ful presenečena, ker on ponavadi ni dal nič na take stvari. Sem komaj sedaj videla, da sem napisala res pravi spis.
|
|
|
|