Pia67 -> RE: Samo sladko (14.4.2006 8:26:12)
|
Imela sem oz. še vedno imam podobne težave. Sem že spraševala na forumu, pa ni bilo odgovora. Mešala sem zelenjavo s sadjem, uvajala manj sladko sadje (banane pa kaki sladki frutki odpadejo), postopoma povečevala delež zelenjave in zdaj kar poje zelenjavo, no, pa meso je tudi že prišlo na vrsto. Stara je sedem mesecev. je pa res, da je njeno kosilo sestavljeno iz 2 delov. Najprej zelenjava z rižem, krompirjem ali pa testeninami, potem pa še sadni poobedek. tako je volk sit in koza cela. zdi se mi, da prav ve, da po zelenjavi pride sladko, ker štrli v skodelico s sadjem medtem ko papa prvi del obroka. Zdi se mi, da je bil ključni moment sprejemanja zelenjave takrat, ko sem vse skupaj naredila bolj človeško: dodala sem nekaj začimb, peteršiljček, malo kisle smetane ali pa avokado. Vse skupaj ni bilo tako namlednega okusa in če se spomniš, tudi ko je bil otroček v tvojem trebuhu, je že okušal jedi posredno. Spomnim se kolcanja ob sladkih zalogajih. Sicer pa, kdo bi vedel [sm=smiley13.gif] Upam, da vama steče zelenjava. Pia
|
|
|
|