Barbs -> RE: Kako skuhati jajca, da ne počijo? (14.4.2006 14:33:16)
|
Nekaj preizkušenih metod ( če bo ratalo, pa ne morem garantirat... men včasih tut ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ) * z iglo drobno luknjico v tedebeli konc jajca, potem pa dat kuhat v mrzlo vodo. In čist na malem ognju kuhat, da ma zrak v jajcu, ki se segreva in razteza, dovolj časa da gre ven skozi luknjo in lupino * Kuhat jih daš v hladno vodo, kateri dodaš malo kisa. Pa še ena izven konteksta: Mi je rekel kolega kuhar ; če želiš, da se ti bodo jačka (pirhi) enostavno lupili, morajo bit stari vsaj 14 dni (nekuhani, da ne bo pomote [image]http://www.motosvet.com/tabla/style_emoticons/default/blink.gif[/image] )... potem ko jih skuhaš, se RES lahko lupijo... In sem vprašala tega kolega še, če ima kakšen nasvet, kako naj od danes do jutri jajca postaram za 14 dni.In je modro povedal : "Nič lažjega. [image]http://www.motosvet.com/tabla/style_emoticons/default/cool.gif[/image] Če so moškega spola, jih poroči z jajčkami ženskega spola. V trenutku se bodo postarali za deset let. [image]http://www.motosvet.com/tabla/style_emoticons/default/grim.gif[/image]
|
|
|
|