TINA ZAJEC -> PRVA NOSEČNOST (13.4.2006 9:12:58)
|
Pozdravljene, glede na to, da okoli mene še ni nobene bodoče mamice, s katero bi delila svoje dileme, se bom obrnila kar na vas. Sem prvič noseča, 12. teden, bila sta dva ploda z isto posteljico, vendar je eden odmrl. Zdravnica mi je rekla, da sicer obstaja minimalna možnost, vendar se lahko zgodi, da tisti, ki odmre, poškoduje zdravega. Verjamem, da se meni to ne bo zgodilo, pa vseeno me je malo strah-saj razumete:) Druga neprijetna stvar, ki se mi pojavlja je bilo hujšanje v prvih 3 mesecih zaradi nenehne slabosti, tudi sedaj mi hrana še ne diši preveč. Sicer pa redno jemljem folno kislino in ostala hrana, ki jo jem je zelenjava, sadje, mleko, siri in občasno meso ter redno ribe-samo v majhnih količinah.Kri sem že dala, vendar imam naslednji pregled šele čez en mesec in tam mi bi šele povedala ali potrebujem dodatne vitamine. Hkrati me pošteno ščipa v spodnjem delu hrbtenice-kar naj bi sicer bilo normalno pri spremembah v maternici oz. mehurju.Utrujen asem sicer manj, vendar imam kar odgovorno službo in se včasih prav brcnem v rit, da grem. Vprašanja, ki jih imam sedaj in bi vas lepo prosila za odgovor so: 1. Ali naj grem k zdravnici prej zaradi pregleda krvi? 2. Ali je hujšanje v prvih treh mesecih še sprejemljivo? 3. Ali moram biti še na kaj pozorna?Ali je v službo pametno hodit v takih okoliščinah glede na to, da je stres samo še večji? najlepša hvala za odgovore
|
|
|
|