zdravstveno zavarovanje pod diplomiranju (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

m_m -> zdravstveno zavarovanje pod diplomiranju (12.4.2006 11:47:17)

Kako je s tem?

A če potrdim kartico malo pred zagovorom, mi še velja potem one tri mesece?

Kaj pa moram potem narediti? Iti na ZZZS? Socialno? Zavod? Kaj jim je treba prinest? Zdaj sem zavarovana po očetu, ker se še šolam.

Anonimen -> RE: zdravstveno zavarovanje pod diplomiranju (12.4.2006 17:34:12)

Tri mesece od potrditve na avtomatu, če vmes ne greš sama kaj spremenit na ZZZS.

m_m -> RE: zdravstveno zavarovanje pod diplomiranju (12.4.2006 17:55:53)

A pa mogoče veš, kaj rabijo na ZZZS, da podaljšajo zavarovanje?

Tasika -> RE: zdravstveno zavarovanje pod diplomiranju (12.4.2006 23:02:39)

Tile trije meseci so meni malo sumljivi, ker mislim da moraš javiti vsako spremembo, verjetno v 8 dneh.
Za ureditev zavarovanja pa se moraš prijaviti na zavod, potem ti pa tam povedo kako naprej.

Anonimen -> RE: zdravstveno zavarovanje pod diplomiranju (12.4.2006 23:19:38)

Odvisno od tega, kakšen bo potem tvoj status - zaposlena, brezposelna, porodniška od države, zavarovana po starših... Odvisno.

Anonimen -> RE: zdravstveno zavarovanje pod diplomiranju (13.4.2006 8:23:18)

Če si poročena, mislim da si lahko zavarovana prek moža, če si brezposelna, se prijaviš na Zavod za zaposlovanje, tam dobiš potrdilo za zdravstveno zavarovanje, z njim greš na ZZZS in potem na Občino, kjer si potem zavarovana kot občan. Govorim o obveznem zdravstvenem zavarovanju, dopolnilnega si sama urejaš. Če pa se redno zaposliš, si pa potem tako tam zavarovana. Pa nikar ne čakaj tri mesece, mislim da je rok za prijavo res 8 dni! Vsaj za na Zavod za zaposlovanje.

m_m -> RE: zdravstveno zavarovanje pod diplomiranju (17.4.2006 12:17:00)

Zavarovana sem preko očeta, svojega. Status pa bo vsaj v začetku brezposelna (leto starševskega nadomestila-porodniške od države- bo že mimo). Dokler ne najdem službe. Po tem, ko sem že enkrat prijavljena na zavod, grem menda lahko na socialno s potrdilom iz zavoda, da dobivam neko podporo tri mesece, a ne?

hothien, zakaj bi morala s potrdilom iz zavoda na občino? Za dodatno vem, da si moramo sami plačevati. Mal manj ko 5 Prešernov pride. Tudi ko si zaposlen ti tega ne plačujejo v službi ne, samo obvezno? 

A potem se moram v osmih dneh prijaviti na zavod? Kako je pa če imam začasno bivališče? A se lahko prijavim na zavod v občini začasnega bivališča? Na socialno pa v občini stalnega bivališča?

Anonimen -> RE: zdravstveno zavarovanje pod diplomiranju (18.4.2006 8:06:59)

IZVIRNO SPOROČILO: m_m
hothien, zakaj bi morala s potrdilom iz zavoda na občino? Za dodatno vem, da si moramo sami plačevati. Mal manj ko 5 Prešernov pride. Tudi ko si zaposlen ti tega ne plačujejo v službi ne, samo obvezno? 

A potem se moram v osmih dneh prijaviti na zavod? Kako je pa če imam začasno bivališče? A se lahko prijavim na zavod v občini začasnega bivališča? Na socialno pa v občini stalnega bivališča?

Ker boš zavarovana, obvezno seveda, preko občine. In za to rabiš potrdilo, da si brezposelna. To pa dobiš na zavodu za zaposlovanje.

Ugibam, vendar predvidevam da moraš te stvari urejati v občini, kjer imaš stalno prebivališče. Pokliči na UE, pa ti bodo povedali!

Stran: [1]