delo v trgovini (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> delo v trgovini (12.4.2006 10:20:42)

Zanima me če ima katera izkušnje z tem.
Delam v trgovini in po končanem delavniku moramo ostat in napolnit police. A to se piše kot nadure?

muha1 -> RE: delo v trgovini (12.4.2006 10:25:14)

Jaz ne delam v trgovini in mislim, da bi se ti to vsekakor moralo šteti. Vsaka ura, ki jo ti narediš, bi morala biti plačljiva ali pa, da koristiš ure, kot dopust.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.4.2006 10:58:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: delo v trgovini (12.4.2006 11:17:02)

Jaz delam pri najboljšem sosedu. Ja kao... No in ti povem da delm od 6 zjutraj do 14. Ja potem pa še police... pa ko je roba tudi do 17ih. Moja malica pa zgleda takole: Hop iz blagajne, tečem v skladišče in v stoje požrem kar imam v rokah. Pa hit na wc, pa spet tečem v blagajno. Se pravi cca 7 min vse skupaj. Ja ure že pišemo. Samo ko se jih nabere ene 50 jih mogoče lahko izkoristim ene 10. Pa če grem domov 14.45 se mi šteje do 14ih.
Ja tako ti je to pri naše "sosedu". Pa saj je povsod isti drekec. Pa še po novem se mi moja izobrazba upravni tehnik ne šteje več, in delam kot blagovni manipulant z minimalno plačo, kot da imam 8 razredov osnovne šole. Tako da se sedaj trudim s poslovodskim tečajem, da dobim vsaj plačo, kot mi pripada. seveda na moje stroške. Pa sem vseeno nasmejana in prijazna do strank. Mi vsaj te polepšajo dan, če že šefi ne.

rija -> RE: delo v trgovini (12.4.2006 11:25:18)

Ne, ni povsod isti drekec....moje delavke dobijo vsako naduro plačano oz. jo po dogovoru lahko koristijo. Ker dela ena sama v smeni, pač ni možnosti za zaprtje trgovine v času malice, pa se dela pol ure na dan manj. Pa itak ni non stop strank in se lahko tudi bolj ali manj v miru naješ.

Anonimen -> RE: delo v trgovini (12.4.2006 11:26:36)

Pa sem vseeno nasmejana in prijazna do strank. Mi vsaj te polepšajo dan, če že šefi ne.

Ti pa ga nam, veš? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: delo v trgovini (12.4.2006 11:31:12)

Pri nas je isti drekec, nič plačano, niti prazniki, ki jih večinoma vse delamo. Takrat se šteje, kot da nas ni. V bistvu gremo v minus, ker za tisti dna ne dobimo niti malice niti prevoza, ker nas kao ni.

Anonimen -> RE: delo v trgovini (12.4.2006 11:43:33)

Ne, ni povsod isti drekec....moje delavke dobijo vsako naduro plačano oz. jo po dogovoru lahko koristijo. Ker dela ena sama v smeni, pač ni možnosti za zaprtje trgovine v času malice, pa se dela pol ure na dan manj. Pa itak ni non stop strank in se lahko tudi bolj ali manj v miru naješ.

Joj veš kaj bi dala jaz da bi delala v taki štacuni. Majhni, kjer ni nonstop strank. Pri nas nas dela 12. Pa res je vse tako kot sem napisala. Redki so taki šefi, kot si ti. Ampak res redkiiiiiii, tako da si lahko ponosna nase.

deily -> RE: delo v trgovini (12.4.2006 12:22:44)

Pri nas 15 nadur mesečno plačajo, ostalo pa kar pozabiš, če hočeš imeti službo

rija -> RE: delo v trgovini (12.4.2006 12:26:31)

Saj sem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: delo v trgovini (12.4.2006 13:07:59)

Ne vem no po moje je res odvisno kje delaš....moja mama dela v Mercator Tehniki. Je blagajničarka in zadolžena tudi za zaključevanje blagajne po končanem delu. Ostali delajo dokler je odprto, ona in ostale ki imajo čez blagajno, pa morajo ostati še okrog eno uro noter, pa tega ne dobijo nič plačanega.
Npr. popoldanska ismena... ostali (trgovci) začnejo ob 13.30, blagajničarke ob 13.40. Trgovci gredo domov ko zaprejo (ob 20h), torej se preoblečejo in čao, blagajničarke pa ostanejo do ok. 21h (odvisno koliko hitro jim uspe zaključit, če vse štima,...).

Taka je politika pri najboljšem sosedu...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 

Anonimen -> RE: delo v trgovini (12.4.2006 13:14:36)

Ja haloo. Po končani smeni ob 19ih, ko se zapre trgovina je treba zaključit blagajno, pomest, pomit po tleh, delikateso....Se pravi smo notri do 20.30ih ziher. Šteje se pa do 20ih.

Anonimen -> RE: delo v trgovini (12.4.2006 13:32:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ja haloo. Po končani smeni ob 19ih, ko se zapre trgovina je treba zaključit blagajno, pomest, pomit po tleh, delikateso....Se pravi smo notri do 20.30ih ziher. Šteje se pa do 20ih.

A to je meni namenjeno? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ne vem kje ti delaš, jaz sem samo napisala kako je tam kjer mama dela. Sem napisala Mercator Tehnika!!!! Nimajo kaj čistit delikatese in za ostalo pa imajo čistilke. Kdaj pa robo spravljajo pa ne vem, a to spet ni market z živili kjer moraš gledat rok trajanja da izločiš artikle s pretečenim rokom, pa sproti dopolnjevat police. Tam je seveda drugače, so noter tud po 2 uri po končanem šihtu. Sej tudi v tehniki morajo kdaj dopolnjevat police, a ne vsak dan no.
Mah, kaj se kregam! Sej ni važno! Svoje sem povedala. Adijo.

Stran: [1]