Slikanje maternice (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

enya -> Slikanje maternice (11.4.2006 17:30:34)

Kako to zgleda oz. kako in v kolikšnem času to opravijo v Izoli?

Hvala in lp,
Enya

Anonimen -> RE: Slikanje maternice (12.4.2006 0:19:05)

Če boš malo pobrskala po tem forumu boš našla vse informacije. Jaz ti bo samo prekopirala mojo izkušnjo:
Ravnokar pa sem prišla iz celodnevnega "obiska" Izolske bolnišnice. Zjutraj ob osmih sem bila že na sprejemu. Tešča. Napotili so me najprej na klasičen ginekološki pregled, v laboratorij in nato na ginekološki oddelek.
Tam so me oblekli v "krasno" pižamo in dobila sem infuzijsko iglo v levo roko. Tako sem počakala do druge ure popoldan, ko me odpeljali v rendgen sobo, za HSG.
Dobila sem nek opijat v žilo in mi ni bilo nič kaj prijetno. Strop se je vrtel in malo mi je bilo slabo. Nato mi je ginekolog vstavil inštrumente in to je mene precej bolelo, ko je nastavil to na maternični vrat. Prav nič luštno ni in me je bolelo. Tekočina pa ne boli. Jemanje inštrumentov stran pa tudi boli.
Izvid: maternica normalna, vse uredu, jajcevodi normalno in hitro prehodni, skratka vse super. Domov so me odpustili okrog pol šestih zvečer z rendgenskimi slikami za spomin
Torej sem preživela.

Anonimen -> RE: Slikanje maternice (12.4.2006 10:50:21)

naj še jaz povem svojo iskušnjo... menis so hsg delali lani junija in naj povem, da ni bilo nič groznega, kot nekakšen ginekološki pregled, le da je položaj malo bolj neroden in drugega me ni nič motilo, mogoče tudi to, da je bilo kup študentov zraven, ko so mi delali hsg...mogoče me ni bolelo zaradi tega, ker sem imela prehodne jajcevode

enya -> RE: Slikanje maternice (12.4.2006 14:07:52)

Hvala za odgovore.

anadejka -> RE: Slikanje maternice (12.4.2006 15:10:35)

Enya slikanje maternice oz.HSG zgleda tako,da se uležeš pod rentgen,biti moraš popolnoma sproščena ko ti zdravnik v vagino vstavlja kateter(če boš napeta ali živčna boš krvavela in bolelo bo)misli na nekaj drugega(npr.da si na plaži in ližeš sladoled),nato ti bo zdravnik not spustil eno plavo tekočino.Tam kjer se bo na ekranu obarvalo pomeni da je prehodno in je vse O.K.,če se ne obarva pomeni,da imaš zamašene jajcevode,ampak ti jih že s to tekočino lahko prepucajo(če ni nič hujšega).Občutila boš pritisk in rahlo te bo uščipnilo v jajčnikih,ampak hvala bogu to traja samo par sekund.Par dni prej moraš še dati kri da ti pregledajo sedimentacijo(če si zdrava) in en dan prej moraš vzeti odvajalo da se spucaš in ješ samo lahko hrano.
Srečno!!!

Stran: [1]