Kaj iz krompirja k svinjski pečenki? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Kaj iz krompirja k svinjski pečenki? (11.4.2006 16:31:06)

[sm=zardeva.gif]




Bubamaraa -> RE: Kaj iz krompirja k svinjski pečenki? (11.4.2006 16:38:04)

[sm=pikapoka2.gif] restan oz pražen krompir
[sm=pikapoka2.gif] pečen krompir






hubi -> RE: Kaj iz krompirja k svinjski pečenki? (11.4.2006 16:38:44)

Njoki, pire, pražen, pomfri, solata......




mamči -> RE: Kaj iz krompirja k svinjski pečenki? (11.4.2006 16:42:03)

Krompirjeva solata mogoče.




muha1 -> RE: Kaj iz krompirja k svinjski pečenki? (11.4.2006 16:44:44)

krompirjevi kroketi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kaj iz krompirja k svinjski pečenki? (11.4.2006 16:45:46)

Kako dolgo se peče mlad krompir v alu foliji. Je precej majhen približno kot jajce[sm=zardeva.gif]




Anonimen -> RE: Kaj iz krompirja k svinjski pečenki? (11.4.2006 17:21:56)

Zakaj pa v alufoliji? Se ti bo ful dolgo pekel, če se bo sploh spekel. Daj ga v pekač in po moje mora biti v pol ure pečen. Če ne že prej.




Bubamaraa -> RE: Kaj iz krompirja k svinjski pečenki? (11.4.2006 18:35:21)

Jaz bi mlad krompir začinila z slojo in vegeto. Dodala bi olje in suhi rožmarin ter dala v pečico pri približno 180C bi pekla 30minut...Lahko pa namesto olja dodaš margarino ali maslo....




paris -> RE: Kaj iz krompirja k svinjski pečenki? (11.4.2006 19:05:47)

pražen krompir




poliloni -> RE: Kaj iz krompirja k svinjski pečenki? (11.4.2006 21:58:54)

pražen krompir - obvezno!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
So pa tudi žlikrofi fajn (jih imajo pri Bofrostu)




Maleal -> RE: Kaj iz krompirja k svinjski pečenki? (12.4.2006 11:56:08)

Restan krompir ali krompirjevi kroketi mnjam.




Barbs -> RE: Kaj iz krompirja k svinjski pečenki? (14.4.2006 7:41:59)

Žlikrofi [sm=smiley20.gif] - ful pašejo, še posebno, če je zraven pečenke dosti omake - lako tudi čebulne.

Krompir iz pečice - krompir olupiš, opereš, ga s krpo obvezno osušiš, naoljiš pladenj iz pečice, daš noter krompir in vmes čebulo ( čebula ne sme biti na drobno narezana, kar na četrtine ali osmine) . Pomešaš z oljem in daš v pečico na 200 stopinj - kdaj je pečeno, vidiš, ker je skorijica zlato rumena.

Pomembno : nikoli ne smeš krompirja soliti pred ali med peko. vedno, ko ga daš iz pečice, tik pred serviranjem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]