|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naenkrat krči pri 4.m?!
11.4.2006 13:52:04   
šnucika
Včeraj je naša user posted image  dopolnila 4. mesece.Že tretji teden ji pri večernem obroku dodajam 140 ml prilagojenega mleka,poskusili smo že frutek jabolko-čaj in hruška-čaj,zadnje dva dni pa tudi gosti sokec korenček od hippa,40 ml ga popila naenkrat.Prvi dan je bilo v redu,včeraj pa cel dan jok....zvečer pa dretje do onemoglosti dve uri!Ker nikoli ni imela težav s kolikami,najprej nisem vedela,kaj ji je....prav panična sem bila,merila sem ji temperaturo,se skoraj že odpravila k dežurnemu...user posted image Na srečo imam doma avstrijske kapljice proti krčem in so kmalu prijele!

Ker samo dojim in mala raste,kot plevel za plotom,očitno potrebuje več,kot samo moje mleko...ponoči zdrži samo 5 ur,že pediatrinja mi je rekla,da imam mleka dovolj,vendar ga hitro predela in je potem želodček prazen.
Ne vem,kaj naj ji začnem sploh dodajat,da ne bo spet take reakcije??!
Punce,če je imela katera podoben primer,bom hvaležna vsakega nasveta!

pozdravček!

< Sporočilo je popravil Seven -- 11.4.2006 20:49:48 >


_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: naenkrat krči pri 4.m?!
11.4.2006 14:08:36   
pikica123
Mogoče bi blo fajn za začetek dati rižolino, ker je bolj mleku podobno.

Lp

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: naenkrat krči pri 4.m?!
11.4.2006 14:56:06   
Anonimen
šnucika Max tudi nikoli ni imel krčev in ko smo začeli uvajati gosto hrano ga je začelo zvečer malo zvijati. Sicer ni jokal od bolečin vendar se je začel ponoči non stop buditi, ker ga je napenjalo zaradi prdcev. PA sem začela z rižkotom.

Jaz mislim, da se črevesje pač mora navaditi na drugo hrano.

Pri nas je minilo nekje po enem mesecu (zdaj pri 5m). Sicer smo bili pri pediatrinji, ki nam je predpisala Sab simplek kapljice, proti napenjanju, vendar niso ne vem koliko pomagale. Potem sem mu pa nehala zvečer dajati kašice pa sem ga nekaj dni samo dojila. Po parih dnevih sem dopoldne spet začela fruteki in kašicami. Pa tudi nisem mu jih dala vsak dan. Pa je bilo boljše. Zdaj po enem mesecu pa dobi kašico zvečer in zjutraj, opoldne pa sadje ali zelenjavo (pa tudi ne vsak dan). Najbolj mu paše Milupina kašica Banana. Pa tudi napenja ga ne. Prej pa smo imeli od Bebi in Hipp rižkoja, pa so ga vse napenjale.

(odgovor članu pikica123)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: naenkrat krči pri 4.m?!
11.4.2006 15:18:28   
ŽELJA
Oj.
Tko kot je napisala Urška, samo da pri nas smo mogli črtat iz seznama vse kar zapira. Ser pravi nič banane, nič korenčka. Se revček tut po tri dni ni pokakal, pol si pa lahko misliš kako smo spal. Trenutno mu dodajam samo jabolko in pa breskev-hruška. Pa prav tako ne vsak dan oz. en tamau frutek imava za dvakrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: naenkrat krči pri 4.m?!
11.4.2006 19:24:26   
mamči
Jaz sem začela tako malo uvajat hrano pri 4.5 mes. In je bilo tud vse narobe od joka, do flekcov. Čez par dni sma z malim imela posvetovalnico in sem omenila pediatrinji. Pa mi je rekla, ni govora še o trdi hrani, še alergijo mu boš nakopala. Pa je moj otrok velik kerlc pri 6. mes. je imel že čez 9 kg in jaz sem pač smatrala, da je že čas za pravo papiko, ker se je ponoči pogosteje zbujal.
No in sem se res vstrašila, zarad flekov sploh in sma vse skupaj lepo prekinila. Edino zvečer je dobil veliko flašo adaptiranega mleka včasih zgoščenega s kosmiči, tako je spal bolj v kosu par ur, ker meni je zvečet manjkalo mleka.
Tako, da vsak user posted image  je drugačen, dojeni otroci praviloma kasneje potrebujejo ta pravo hrano - pri ta prvem sma začela z 4 meseci, ni bil dojen in nisma imela nobenih problemov - razen z korenčkovim sokom. Kot bi mu obležal v želodčku in tud bljuval je po njem.

Jaz bi na tvojem mestu prekinila z uvajanjem in poskusila kasneje. Včasih se že čez en  teden lepo pošlihta, čeprav bi jaz na tvojem mestu počakala še dalje. Nato pa začni npr. z jabolčno čežano 3 dni in jabolčni sok, pa hruške par dni + hruškov sok itd.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: naenkrat krči pri 4.m?!
11.4.2006 20:04:39   
lelaval
Če imaš dovolj mleka, ne vem, zakaj bi hitela z dodajanjem. 2 meseca lahko še mirno dojiš, in potem začneš z dodajanjem, ko  bo lažje prebavila hrano.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: naenkrat krči pri 4.m?!
11.4.2006 20:47:34   
Seven*
Ce ti ponoci spi 5 ur v kosu si lahko srecna in ne poskusi pretiravat.. user posted image Nekateri se ze vec kot 7 mesecev zbujamo na manj kot 3 ure. Materino mleko je pac lazje prebavljivo. Kupi rizeka od Alnature in ga zmesaj s svojim mlekom. Pa poskusi, mogoce spi dalj.. Ceprav meni so to svetovali pri Jakobu pa ni bilo nobene spremembe.. Zbujal se je 3-4x ponoci do skoraj dveh let. user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Naenkrat krči pri 4.m?!
11.4.2006 21:22:41   
POKPOK
Očitno še črevesje ni pripravljeno na drugo hrano. Zato pa priporočajo dodajanje dojenim po 6. mesecu. Z zelenjavo oz. sadjem pa par dni samo eno vrsto. In to dopoldan.  Žal sedaj ni izbire svežega sadja. Čez dva meseca pa bo veliko zelenjave. Poskusi počakati. Kot je napisala Seven, zgosti z rižkotom, tudi proso je zelo vredu.
Lp

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Angelska imena za deklice in dečke
Preverite seznam prelepih in zelo posebnih imen za dečke in deklice, ki nosijo angelski pomen.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?