Neža Ines -> RE: Materinska šola (13.3.2008 15:38:14)
|
Lep pozdrav vsem. Ker berem samo pozitivne kritike glede Postojne, želim deliti tudi tudi malo manj navdušujoče izkušnje z njimi. Dejstva: 1. Noseča sem prvič - se pravi, da ne poznam vseh ustaljenih postopkov in procedur, ki naj bi spremljali te zadeve. 2. Nisem tip, ki komplicira in dela probleme tam, kjer jih ni treba. 3. Sem priseljena, ma načeloma to ne bi smela biti ovira, bi človek mislil. Me je pa zelo ziiritiral odnos tako imenovane "prijazne" porodnišnice in samih oh in sploh pohval. Začelo se je že s prvim kontaktom, ko sem iskala novega ginekologa, na tem območju - bog ne daj, da v ZD Postojna, vsi so tako blazno zasedeni, da zadeve niti pod razno ni mogoče izpeljat v nekaj naslednjih desetletjih. Samoplačniško pa seveda, gospa, vam dam številko ali želite mogoče jutri ipd. Aroganco in nadutost zaposlenih (ne samo na ginekološkem oddelku) sem občutila ob vsakem obisku in verjemite, da sem dobila tak odpor do vsega, da mi gre na bruhanje vsakič, ko sem naročena. Ok, vse to sprejmeš in požreš, se trudiš bit kultiviran in vljuden, sam da mine. Zadnjič sem bila na pregledu 15.02.2008 - v ZD in v Porodnišnici PO sem spraševala, kako je z materinsko šolo, kdaj se bo začela, karkoli - gledajo me kot tele v nova vrata, kaj sploh sprašujem, pol se najde ena v porodnišnici, ki reče naj pokličem enkrat sred marca, da takrat bo kaj več znanga. Pa da naj gledam na netu. Ok, vse lepo in prav. Ker ne paničarim in ne skačem vsake dve min na net pregledovat novic, sem včeraj, ko sem imela ponovni pregled (12.03.2008) zgrožena obstala pred obvestilom, da se je materinska šola začela 26.02.2008! Lepo, krasno, fino, enkratno - sej ne rečem nič, ljudje pač nismo popolni, ampak kako hudiča je mogoče, da 10 dni pred začetkom pa nihče nič ne ve o tem. Da so se kao odločili dva, tri dni pred tem datumom in začeli. Mislim, ali pa da bi mogoče obvestili zainteresirane po pošti, telefonu, mailu, karkoli - ne morš verjet. Ampak me potolaži sestra po telefonu, da bodu čez kake tri mesce spet imeli tečaj. Fino, super ... sam štala je, ker čez dva rodim. Pa da grem lahko na preostala predavanja pa bo glih tko dober, ravno danes je eden. Tudi krasno, problem je le v tem, da mogoče obstajamo tudi nosečnice, ki nismo že od prvega meseca na bolniški, še vedno aktivno delamo, če vodiš svoje podjetje pa sploh in neplanirane stvari mi pač ne pridejo v poštev. Al pa da lahko vse preberem na netu in take neumnosti. Najrajš bi vse poslala nekam pa ne morem, ker sem pač noseča in konec maja rodim, se pravi, da mi materinska šola čez tri mesece ne bo ravno v pomoč ... Očitno sem čudna, ker še ne vem vsega in bi rada kaj slišala, kaj vprašala ... Kolegice mi pravijo, naj grem rodit nazaj v Lj, ma nimam časa samo zato hodit na predavanja tja, če živim in delam zdaj drugje. Beda. Priznam, dobila sem strah do ljudi v Postojni in nezaupanje v njihov odnos do pacientk. Ne želim širit slabih informacij, daleč od tega, samo trdim, da niso tako profesionalni in prijazni, kot trdijo da so. In če so že na nivoju sester taki, kakšni so šele zdravniki, glede na njihov sloves bogov v belih haljah. Poleg tega "popolni" ljudje zelo težko sprejmejo kakšno kritiko - sprašujem se, kako bodo sprejeli mene, naslednjič, ko se prikažem tam? Če pustim nelagodje ob strani - lepo prosim, če mi lahko katera sporoči ali obstaja na relaciji POSTOJNA - OBALA kakšna materinska šola, ki se bo začela v kratkem? Ali naj se sploh ne obremenjujem, ne grem v materinsko šolo in se "zadovoljim" z informacijami na netu? Že vnaprej se zahvaljujem za informacije.
|
|
|
|