Mariposa -> pomoč-študij (10.4.2006 23:21:56)
|
Zadnje čase me muči problem, ki mu sama nisem kos, zato bi rada še mnenje vas, bolj izkušenih od mene. Po končani osnovni šoli sem se želela vpisati na kakšno gimnazijo, vendar sem po želji staršev pristala na Srednji ekonomski šoli. Ta šola me ni niti malo veselila, zato več kot prav dobra oz. dobra v zadnjem letniku nikoli nisem bila. Že od nekdaj pa sem imela željo postati zdravnica, vendar se s SEŠ ni bilo moč vpisati na medicinsko fakulteto, sploh pa ne s takim uspehom. Zaradi tega sem najbrž pod vplivom takrat popularne raztresene Ally izbrala študij prava(izredno). Takrat sem bila v obdobju, ko sem po dveh predavanjih ugotovila, da to ni zame in sem raje dve leti prežurirala v Portorožu, na faksu pa sem se pojavila samo še na izpisu. Takrat so mi doma zagrozili, da če se takoj ne zresnim, bom mogla it delat in tako mi ni preostalo drugega, kot da se vpišem kar nekam, samo da imam mir doma. No, in tako sem pristala na Ekonomski fakulteti, ki jo bom drugo leto zaključila. Mislim, da mi ni treba povedati, da ves čas študija nisem ekonomije vzljubila niti za 1%, še huje, še zasovražila sem jo. Je pa v tem času rastla želja v meni po medicini. In zdaj sem pred dilemo. Ali drugo leto zaprositi za vzporedni vpis na Fakulteto za medicino in se pri 26tih vpisati ponovno med 18letne bruce? Sicer so šanse , da mi odobrijo vpis, majhne, samo vseeno bi poizkusila. Je pa problem, ker bi potem študirala vsaj do 32 leta in ne vem kdaj bom našla čas za ustvarit si družino in kar je najpomembneje, ni mi jasno kako se bom preživljala teh 6 let, ker so vaje obvezne, časa za delo ne bo ne vem koliko, študentski servisi ti itak po dopolnjenem 26 letu trgajo 25% od zaslužka, doma pa me tudi ne bi peživljali še 6 let. Mogoče vidi katera kakšno rešitev, ker se mi zdi, da sem pretehtala že vse možnosti, ker zadnje čase samo še o tem študiram. Hvala vsem, ki ste to prebrale[sm=rozica.gif]
|
|
|
|