iz črpanja na dojenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


jerneja -> iz črpanja na dojenje (10.4.2006 17:35:12)

naša punčka je pričela po enem mesecu sesati, prej sem mi mleko pumpala in ga ji dajala po flaški. kako naj vem, da spije dovolj? da je sita?

stara je dober mesec in je popila po flaški povprečno 110, 6 obrokov dnevno.

lp




copka77 -> RE: iz črpanja na dojenje (10.4.2006 17:58:44)

Pustiš da sesa, dokler ji paše. Bo se že sama odstavila, ko bo sita ali ko se ji ne bo dalo več vlečt. Pri dojenju pač nikoli ne veš koliko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] spije-poje. Sčasoma se na to navadiš in dojiš, ne da bi mislila na količine, temveč se oziraš na to če je dojenček po hranjenju zadovoljen  (sit) ali ne...
Naj pa bi se otrok najedel v največ 20 minutah, vse kar je več je cartanje...Ko bo večja bo pojedla že prej, saj se navadi super vlečt in tudi sesalni mehanizem je močnejši in učinkovitejši.
Uživajta v dojenju in LP .




Zarja2 -> RE: iz črpanja na dojenje (10.4.2006 22:47:15)

Zdravo,
verjemi mi da boš takoj vedela če ne bo spila dovolj. Če bo lačna bo že povedala (beri; jokala bo full) in če bo nehala jokat in panično sesat boš vedela da je lačna. Če se ti to prevelikokrat zgodi si pa vmes spumpaj mleko da preveriš če ga imaš dosti. Drugače pa se ne sekiraj, sploh če je ona zadovoljna in nasmejana. Mal zmeden sem napisala, upam da zastopš.
LP




mimica -> RE: iz črpanja na dojenje (11.4.2006 7:51:03)

Tudi jaz sem si najprej črpala ( 2.meseca ), potem pa sem začela dojit. Na začetku sem bila vedno v dvomih, če dovolj poje in če bo sploh hotel jest na prsih zato sem si vedno zraven jemala še pumpico.
Pač ga pristaviš, ko vidiš da joče iz lakote in ga pusti, da je tako dolgo dokler mu paše. Dojko imaš vedno pri sebi tako, da ni problema, če čez pol ure zopet zahteva hrano. Mi smo imeli srečo, saj se malemu ritem ni čisto nič spremenil in se je dojil na tri ure ( včasih je zdržal še dlje ). Boš videla, kmalu se boš navadila na to, da ne veš koliko poje.




beti 1 -> RE: iz črpanja na dojenje (11.4.2006 8:46:03)

Če te res hudo moti, da ne veš, koliko poje si pa nekje sposodi tehtnico za dojenčke in jo v istih oblačilih tehtaj pred in po dojenju, med tehtanjema je lahko največ pol ure. Razlika v teži ti pove, koliko je pojedla. Pa ne se preveč obremenjevati če ne bo vedno isto.
lp




Stran: [1]