kakšna je plodovnica? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

mufi -> kakšna je plodovnica? (10.4.2006 11:52:33)

Živjo punce,

prihajam v 38. teden nosečnosti. Malček je pravilno obrnjen, CTG je super, njegove brce in premikanje pa še vedno zelo dobro občutim. Od vsega začetka nosečnosti je moja nožnica bolj vlažna oz. imam bel izcedek. Tega izcedka je iz dneva v dan več in spreminja barvo na svetlo zeleno. Ponoči npr. ko grem na wc se pošteno obrišem, a ko pridem do postelje sem že mokra. Kako bom vedela, kdaj mi začne odtekat voda (če mi bo odtekla)? Kakšne so vaše izkušnje?

Lepo se imejte in hvala

kaja11 -> RE: kakšna je plodovnica? (10.4.2006 14:37:31)

Če ti bo po kapljicah odtekala sploh ne boš vedela. Obstajajo pa eni vložki, ki "registrirajo" ali je plodovna voda. Mislim, da se prodajajo v lekarni. Jaz sem imela cel 9 mesec občutek, da mi voda odteka.... 2x sem šla na pregled in ni bilo nič. Ko pa mi je voda zares začela odtekat, nisem čisto nič dvomila "a je al ni"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Če imaš dvome pojdi po vložke al pa na pregled.

Anonimen -> RE: kakšna je plodovnica? (10.4.2006 15:46:08)

plodovnica je svetlo zelena ko vsebuje mekonij- prvo blato novorojencka in ce se to zgodi, MORAS V PORODNISNICO NA PREGLED. NIKAR NE ODLASAJ!

mamči -> RE: kakšna je plodovnica? (10.4.2006 16:32:36)

Veš kaj, ti idi kar lepo na pregled, ker to, da ti po uporabi wc-ja še kar teče mi ravno kar tako.
Lahko bi bila plodovnica, ali pa bo barvi,ki jo opisuješ tud bakterijsko vnetje. Ti kar pokliči / idi do zdravnika.

ribica. -> RE: kakšna je plodovnica? (11.4.2006 9:36:21)

Če je to zeleno res plodovnica, boš šla takoj na porodno mizo. Ne odlašaj, da se dete tega ne napije. 

Stran: [1]