Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


TVN -> Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (9.4.2006 21:16:58)

Smo bili pri zobarju in nas je pošteno "okregala" in prestrašila. Hipp čaji so vsi sladkani z glukozo (dekstrozo) in tako zelo škodljivi zobčkom! Je rekla, da je imela cel kup primerov, ko so otročkom ven hodili povsem črni zobki in to naj bi bilo od Hipp čajev?!

Kakor koli, mi smo ga veselo pili več kot 4 mesece v prepričanju, da je nesladek, saj piše "brez dodanega kristalnega sladkorja" (kar me je, priznam, zavedlo).

Zobozdravnica je priporočila Bebe čaj v vrečkah, vendar je sedaj huda težava, ker mi ga noče pit. Poskusila sem tudi po žlički, pa ne gre. Glede na to, da je tekočino treba pit, sem sedaj povsem brez ideje, kaj narediti.

Kako naj jo "shecam", da bo sprejela nov čaj?!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.4.2006 21:37:05)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (9.4.2006 21:41:56)

probej ji namest komarčka dat kak sadni čaj.
drgač moja tut pije hippe pa navadne čaje tut ampak ji jih zmeri sladkam..ampak z medom, kar pa lahko počneš šele po 1. letu, tko da za vas ne pride to v poštev. še boljša varjanta pa je sok stisnjene pomaranče z vodo al pa domači skuhani kompoti iz jabolk, hrušk, s cimetom al pa brez, pa kake suhe slive lohk daš še not al pa rozine. bo še bolj fajn bogat z železom. pa seveda nič sladkat. pa navadna voda :)




Ro-La -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (9.4.2006 21:45:19)

mi smo postopoma zmanjševali dozo čaja in po kakšnem tednu pristali samo na vodi. sedaj pribl. pol leta pije vodo na flašo, sokove in čaje pa iz kozarca.




rija -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (9.4.2006 22:12:42)

Zdaj ko so krčki bolj ali manj mimo, smo ukinili komarčkov čaj in mu pri treh mescih dajem navadno vodo. Pa jo ima še raje kot komarčka.




Blink1 -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (9.4.2006 22:13:18)

Tudi naša je pila Hippove čaje. Pri letu in pol sva bili pri zobozdravnici in je ful pohvalila zobke. Nobenega problema.

Zdaj pije sokove...Fruktal ali kaj podobnega.




PBJ -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (9.4.2006 22:36:06)

Če pije vodo, puskusi najprej samo z njo... nato pa postopoma bebe čaj.

Naš je nad bebe čajem navdušen. Sem mu pa najprej dajala  vodo in pri 6. -7. mesecu začela dajati še bebe čaj. Zdaj mu je vseeno, ali dobi vodo ali čaj.

Nekaj mesecev nazaj me je en zobni kirurg (ko sem bila na odstranitvi zoba), vprašal, kaj dajem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] za piti. Pa sem rekla, da vodo.
Je rekel, da mi odsvetuje hippov čaj, ko bomo začeli s čaji...




KODA -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (9.4.2006 22:37:01)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]To prvič slišim.Našedva sta oba pila Hipp-ove čaje.
Je pa pri nas tako,da ima tastarejši brezhibne,lepe,bele zobke.Tamali,pa ful slabe.Ogromno kariesa.




Seven* -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (9.4.2006 22:43:23)

O tem sem ze nekajkrat pisala. VSI instant caji vsebujejo SLADKOR. Sladkor namrec sluzi kot konzervans in sploh ne morejo narediti instant caja brez dodatkov sladkorja.

Pa se nekaj.. Varka so tudi sadni caji. Sadni caji pa vsebujejo sadne kisline, ki so tudi strup za zobe.

Priporocam kar vodo, ali zelo razredcen sok.






Marogica -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (9.4.2006 22:49:19)

Jaz bi ga na tvojem mestu tudi raje navadila kar na vodo, ker je bolj zdrava, pa še bolj odžeja. Naš ta večji čajev sploh ni pil, kot dojenček, pri ta manjšem smo naredili napako, da smo mu čaj ponudili, ker ni takoj hotel vode. In to s čaji je tudi ostalo do ca 8 mesecev. Ni in ni hotel vode, potem pa smo ga le navadili, tako, da sedaj pije pretežno vodo.
Kaj hočemo, otroci se hitro navadijo, bolj hitro, kot si upamo misliti ali pa si želimo. In tako je pri vseh stvareh....




mamči -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (9.4.2006 22:52:33)

Mi smo najbolj grešni. Naš je pil jabolčni sok zelo razredčen sicer z vodo, ampak je pil skozi celo noč in še to po cuclju !
Smo pri treh letih tud povedali zobozdravnici in je bila presenečena, ker ima naš sine res lepe zobke.

Da niti ne pomislim, koliko sladkarij sem jaz skonzumirala v moji mladosti - pa imam eno samo samcato plombico, zobje me pa še nikoli niso boleli (razen modrostni, ko so rasli, tisto je pa bolelo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]). BombonOv sem toliko prelizala, da sem imela nebo čist boleče, pa jezik v vseh barvah od bonbonov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Je pa res, da si res redno peremo zobke, 2-3 x dnevno, sin tud v vrtcu po obrokih.

Najboljše je, če se da navadit otroka na vodo, če pa ne gre pa pač zelooo zredčiš sok ali čaj.




kati* -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (9.4.2006 23:20:51)

Dekstroza, je bel kristaličen prašek, ki ga vsebujejo skoraj vsi sladki plodovi. Nomenklaturno je to glukoza oz. trivialno ime je grozdni sladkor.
dektroza = glukoza = grozdni sladkor (poenostavljeno). V kolikor bi bil ta sladkor tako blazno škodljiv, bi bilo problematično tudi uživanje saldkih plodov. [sm=zmeden.gif]

Kristalni sladkor = saharoza = pesni sladkor

V zdravi meri je vse zdravo. Tudi instant čaj, sokovi idr.


Glede na to, da ima bolj boge zobke, je morda res fino, da paziš, kaj otroku daješ piti. Oz. morda niti ni problem v pijači, ampak naj tudi kdaj "utrjuje" svoje zobke z glodanjem jabolka, korenčka ipd. Mislim da je prevelik povdarek na prohibiciji/prepovedi in premajhen na iskanju drugih rešitev.
Ne vem sicer kaj ti piješ, a se mi zdi grdo zahtevati od otroka, da pije le vodo in nesladkane čaje, če sam/a tega ne upoštevaš. Jaz zase vem, da bi ob vsej dobri ponudbi (rada spijem tudi Coca-colo), težko živela le ob vodi.




Seven* -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (10.4.2006 10:17:32)

kati, meni je ravno zradi tega zobozdravnica tudi sokove po flaski odsvetovala. Vsaj v velikih kolicinah..


Priporocam vam in polagam na srce. Otroke navadite na nesladkan caj ze zaradi uvajanja v vrtec. V vrtcih namrec dobijo lipov, bezgov, kamilicni caj ali vodo. Vse nesladkano. Sladek sok (gosti 100%) dobijo le obcasno, kot posladek. Vsaj v nasem je tako. Ce otrok tega ne bo pil, bo v vrtcu zejen.




TVN -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (10.4.2006 11:48:13)

Ja, hvala za vse nasvete, čeprav vem, da bo precej težko odvaditi jo od Hippa.

Kati, zobkov še nimamo, zobozdravnica je rekla, da jih tudi še vsaj mesec dni ne bo, ampak preventivno je rekla, da je bolje čimprej nehati z raznimi Hipp-i.

Vodo sem ji že prej kdaj poskusila dati, vendar je spila le nekaj požirkov. Sem imela občutek, da je nehala takoj, ko je ugotovila, da ni čaj.

Ni kaj, tudi sama popijem ogromno vode, tako da bom sedaj poskušala na to navadit tudi mojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].

Je pa res velika težava v tem, če ne dobiš prave informacije oz. dobiš celo napačne. Naša še v času dojenja ni nikoli pila čajev, ampak ves čas samo mleko. Pa so nam svetovali (patronažna!), da naj začnemo s čaji, ker mora dobit nekaj tekočine... Nikoli mi ni nihče povedal oz. me opozoril, da so ti instant čaji tako škodljivi!!





nana 27 -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (10.4.2006 12:02:54)

Kako, da ste bili pri zobarju, če otrok še nima zobkov??? Mogoče je neumno vprašanje, ampak me vseeno zanima, zakaj. Si se zmotila in si mislila na pediatra? Zakaj jim pa v pediatrični dajejo frutke za pit? No, saj naš pije Bebe čaj in vodo, včasih tudi instant čaj, tako da se samo tako vmes oglašam, ker mi je tema zanimiva.




TVN -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (10.4.2006 12:14:47)

Nič se nisem zmotila! Na prvi pregled pri zobozdravniku vabijo pri nas v ZD Ljubljana, konkretneje Bežigrad oz. Šiška, v času od 4 - 6 mesecev. Dobiš vabilo od ZD! Pa smo šli in je bilo prav fino. Pogleda ustno votlino, preveri stanje dlesni, predvsem pa obilno svetuje, kaj in kako. Mi smo bili noter kake pol urice, na koncu je dobila še balonček (zajčka) v spomin na prvi pregled pri zobozdravniku.

Me res čudi, da take prakse ni drugje?! Nam so že v materinski šoli povedali, da bomo zelo zgodaj vabljeni na preglede.... Dobili smo tudi Fluonatril tablete.




tincci -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (10.4.2006 12:38:37)

Jaz ji dajem samo vodo in nesladkan čaj, pa tudi sama to pijem. Ful ima rada vodo pa komarčkov čaj, dajem ji tudi kamiličnega, itak pa več kot par požirkov ne naredi. Stara je 5.5m in dojena. Malo sprobavi z različnimi čaji, eden ji bo že všeč. Jaz pustim vrečko notri samo pol minute po nasvetu ped.




nana 27 -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (10.4.2006 14:10:09)

Nika35, lahko samo rečem, da se imate prav fino, da je tako urejeno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pri nas tega ni, pa sem bila malo začudena. Mogoče še pridemo na vrsto, saj še nismo stari pol leta. Lep dan!




sun123 -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (10.4.2006 16:46:24)

Nika35, tudi pri nas (Gorenjska) se k zobozdravniku ne gre tako zgodaj. Sama sem bila pri svojem zobozdravniku in sem ga vprašala kdaj se jih prvič pelje, pa je rekel, da od dveh, treh let dalje. Tudi jaz sem zasledila, da je bolje čimprej, da se otrok navadi.




anajmad -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (10.4.2006 18:45:31)

Tko ti bom povedala. jst sem pred 12 leti dajala moji Pii pit Hipp čaj,pa nima sedaj nobene plombe. Jst mislim,da je kr mal od genetike odvisn zaradi tistih črnih zobov. Moja Pia je pila ta čaj od svojega prvega tedna dalje,tam do 4 let. Potem se je pa naveličala.
en lp[sm=morje.gif]D.




Minka Pobalinka -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (10.4.2006 20:17:57)




Mi pijemo izključno samo vodo in je Mark strašno zadovoljen. Raje jo ima kot čaj, soka sploh noče.. voda je pa zakon. Jo "požlampa" 2 - 3 dl na dan.






TVN -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (10.4.2006 21:43:20)

Anajmad, ja, se tudi jaz strinjam, da je veliko na genetiki, ampak vseeno bi rada za svojo pikico najboljše, zato bom poskusila z vodo. Danes popoldan, ko smo šli na kavico, je že popila nekaj malih požirkov. Mogoče pa počasi uspe....




Anonimen -> RE: Kako zamenjati čaj - s Hippa na Bebe? (11.4.2006 9:49:55)

Ne štekam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Meni se pa zdi, da je fora v tem, če otrok cucelj po ustih valja oz. da ima stekleničko celo noč pri sebi, da se crklja z njo, da je takrat kritično zarad Hippa in drugih sladkih čajev / sokov.

Ne vem, no, ampak če čez dan spije cca. en deci čaja, bi rekla, da ni važno ali je Hipp ali pa Bebe. Sploh če pije po magičnem lončku ali iz skodelice.

No, je pa vsekakor bolj osvežujoča VODA [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]