Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
stroški izvršilnega postopka 9.4.2006 17:24:33
|
|
|
|
lex
|
Upam, da mi bo katera lahko malo pomagala. Pred tremi leti je moj dal svoj telefon bratu. Ta ga je nekaj časa imel potem pa ga je skinil, ampak zadnjega računa ni plačal. Ok pride s sodišča, da mora plačat in plača v bistvu račun za telefon, niso se pa plačali sodni stroški. Nakar smo še enkrat dobili nalog za izvržbo (rubeža), pa smo plačali še to (ko je prišel prvi sklep je bil full dvoumno napisan in smo zaradi tega jajcali), no včeraj po več kot enem letu pa pride sklep, da je potrebno še 7.800 sit plačat stroškov izvršilnega postopka, pa me zanima: Kaj je to in zakaj zdaj čez eno leto ko je že bilo vse ostalo plačano? A bo prišlo čez eno leto spet kaj? Zraven pa še piše z zakonitimi zamudnimi obrestmi, od 5.4.06 dalje, do plačila; včeraj pa je bil 8.4.06 ko smo dobili pošto. Torej kolike so te obresti in zakaj kar ne prištejejo in pol plačaš naenkrat vse in je to to????
|
|
RE: stroški izvršilnega postopka 9.4.2006 19:49:40
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem bila simobilu dolžna 50 tisoč.priznam da sem bila sama kriva,ker nisem plačala.pa sem po treh letih dobila rubeža za 150 tisoč.ok sem plačala teh 150 tisoč pa v redu.čez eno leto pa dobim spet iz sodišča,da sem še dolžna 100 tisoč in kaj mogla sem plačati drugače bi mi rubili.to so samo obresti na obresti pa stroški izvršitelja itd...kako mi je dandanes žal,da takrat nisem plačala tistih 50 tisoč potem pa sem dala 250 ja ne šenkajo ti tolarja.
|
|
|
|
RE: stroški izvršilnega postopka 10.4.2006 6:32:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Stroški izvršilnega postopka so pravzaprav administrativni stroški, ki jih je imela "ustanova" s tem, da so te opominjali, terjali ali karkoli podobnega. Da so pretirani, o tem ni dvoma, ampak to nima nobene zveze s tem. Vi ste očitno plačali samo glavnico, preostalega pa ne. In vsa ostala pošta, ki ste jo dobivali kasneje, je prišla zato, da poravnate še preostanek, torej obresti in stroške izterjave, opominov itd. In tudi na te stroške se nabirajo obresti (na obresti, na obresti, na obresti...). To je to. Kakšna je pa višina obresti v odstotkih, bi moralo pa pisati. Če ne piše, se pozanimaj direktno pri njih, ker ti morajo povedati. Računaj pa, da oni to računajo tako, kot sem jaz napisala v oklepaju. Torej če dolguješ 10 SIT in so obresti 50%, je to 15 SIT, ampak na 5 SIT obresti ponovno računaj 50%, kar potem znese 17,5 SIT, pa spet naslednjih 50%...
< Sporočilo je popravil Kerensa -- 10.4.2006 6:34:33 >
|
|
|
|
RE: stroški izvršilnega postopka 11.4.2006 8:35:27
|
|
|
|
hanita
|
k stroškom izvršilnega postopka spada sodna taksa za izvršbo, plačilo izvršitelju, tistemu, ki pride rubit na dom, te tarife so precej visoke, če samo pozvoni na vratih je okrog 40.000 sit, obresti so pa vedno zakonske zamudne obresti in nobene druge, ni treba da ti napišejo kolk so, če so zakonske se ve. Se ni za hecat, te lahko kar zadene kot strela z jasnega. Nič ne moreš naredit,ker za vsem stoji zakonska podlaga, ne vem pa če je določeno po kolkem času te morajo obvestit o preostalem dolgu,če si glavnico že plačala. Verjetno gre precej na dolgo, glede na ogroomnee zaostanke.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?