krfjolca -> RE: TEŽA (4.8.2006 12:36:49)
|
ana25 - jaz se tudi v nosečnosti prehranjujem po Montignacovih načelih. Sicer se tudi pregrešim, zredila sem se pa za 5 kg, sem v 26. tednu. Prepovedani so - bel kruh in izdelki iz bele moke (testenine), ki jih nadomestiš s polnozrnatimi izdelki (jaz si kruh pečem sama. Ne smeš tudi krompirja, koruze, sladkorja (v neki meri je dovoljena fruktoza, če ravno ne moreš pit nesladkanega čaja), ... Za zajtrk imam ponavadi kake kosmiče (nesladke, in ne koruznih), z mlekom, jogurtom, kefirjem, ali pa polnozrnat kruhek z marmelado (100% sadje brez dodanega sladkorja in sladil), skuto (manj mastno) Za malico si v službo lahko pripraviš rezino polnozr. kruha, ki ga obložiš z zelenjavo - paradižnik, kumare, lahko tudi sir (sicer je to že prekršek, ker naj sira ne bi užival skupaj s kruhom, ampak za nosečnico to ne velja ;); lahko si pripraviš tudi mešano solato s semeni in sirčkom (sončnično, bučno) in jogurtovim prelivom, zapakiraš v plastično posodico in poješ s kruhom. Pri kosilih pa se izogibam kombinacije meso-ogljikovi hidrati. Jem meso z zelenjavo, solato, brez priloge. Ali pa riž brez mesa, testenine brez mesa ... Pa veliko sadja (brez banan, lubenic, melon), veliko vode in čaja, čimmanj sladkarij ...
|
|
|
|