NA ZAVOD? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> NA ZAVOD? (8.4.2006 22:39:01)

A katera ve če res zavod plačuje bolniško če se med bolniško prekine s.p.??Naslednje ostale  mesece do porodniške če to res zavod plačuje ali samo 3 mesece[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ona -> RE: NA ZAVOD? (8.4.2006 23:15:03)

Dej malo bolj natančno napiši,ker te prav ne razumem!

rija -> RE: NA ZAVOD? (8.4.2006 23:17:13)

Če sem jaz prav razumela, bi anonimna rada zaprla sp in se prijavila na zavodu v času trajanja daljšega bolniškega staleža.
Sicer mi ni jasno, zakaj zapirati sp teh par mesecev pred porodniško, če pa ti itak država da in bolniško in plača prispevke. Seveda po 30 delovnih dneh staleža.

Drugače pa: ne vem.

Anonimen -> RE: NA ZAVOD? (9.4.2006 19:43:20)

Tako kot si napisala samo ne zapiram jaz s.p. ampak moj delodajalec in me zanima ker sem v bolniški, če grem na zavod če mi zavod plačuje do porodiniške bolniško ali ne dobim nič?Sj res sem mal zakomplicirala ampak upam da sedaj razumete če mi zavod naprej plačuje bolniško ker tam kjer sem prijavljena ne obstaja več firme jaz pa sem v bolniški do začetka porodniške!

najlepša hvala lep večer!

Anonimen -> RE: NA ZAVOD? (10.4.2006 6:36:21)

Če med trajanjem tvoje bolniške tvoj delodajalec preneha obstajati, ti prejemaš bolniško od države in kasneje tudi porodniško. Po koncu porodniške si pa brezposelna na RZZ in nekaj časa še prejemaš nadomestilo plače, kasneje ti pa preostane samo še CSD. Ali druga služba, seveda.

Stran: [1]