ns v Postojni (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> ns v Postojni (7.4.2006 11:36:55)

Ali mi lahko katera pove, kakšna je čakalna doba za NS v Postojni. Ker sem imela neredne M in ker sem zdaj po UZ v 10 tednu, naslednji pregled imam pa šele čez 14 dni, me skrbi, da bom zamudila pravi čas za NS. Hvala za kakršnokoli informacijo.

Maxica -> RE: ns v Postojni (7.4.2006 11:48:24)

Jaz sem bila ravno včeraj na NS v Postojni pri dr.Reševi. Sem pa klicala kakšne dva, tri tedne prej. Mislim, da nimajo kakšne posebne gneče, čeprav to delajo samo ob četrtkih.

To piše na njihovi strani:
NUHALNA SVETLINA oz. PREISKAVA ZA ODKRIVANJE DOWNOVEGA SINDROMA V NOSEČNOSTI
Nuhalna svetlina je trenutno najboljša presejalna metoda za izračun tveganja za kromosomske nepravilnosti – nosečnost z Downovim sindromom. Ultrazvočno preiskavo opravimo med 11. in 14. tednom nosečnosti (prvo trimesečje) in pri tem z ultrazvokom pregledamo organe pri plodu, tj. ugotavljamo t. i. zgodnjo morfologijo ploda.
Preiskavo, ki jo opravljajo strokovnjaki za ultrazvok z mednarodno licenco, priporočamo vsem nosečnicam, zlasti tistim, ki imajo ob rojstvu otroka 35 let ali več, saj tveganje za rojstvo otroka z Downovim sindromom (mongolizmom) narašča s starostjo matere.
V naši porodnišnici izvajamo tovrstno preiskavo ob četrtkih. Nosečnice, starejše od 35 let, potrebujejo samo napotnico, vse druge pa morajo stroške preiskave (10.000 SIT) poravnati same.
Naročanje po telefonu: 05 726 55 71.

Več pa izveš tudi na njihovi int.strani!

Stran: [1]